search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 02:44
MENU CLOSE

Τσίπρας: «Το δίλημμα είναι: Μητσοτάκης ή δικαιοσύνη;»

14.05.2023 18:03
tsipras-social-1-new

Την κρισιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης της 21ης Μάϊου, υπογραμμίζει σε άρθρο του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ασκώντας παράλληλα δριμεία επίθεση κατά της ΝΔ.

«Οι εκλογές της 21ης Μαΐου είναι κρίσιμες. Και κάθε απόπειρα να μειωθεί η σημασία τους και να εμφανιστούν ως “πρώτος γύρος” υπηρετεί σκοπιμότητες και δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Από τις εκλογές αυτές είναι πιθανότατο, αν όχι σίγουρο, ότι θα προκύψει κυβέρνηση. Αν η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα, ο Κ. Μητσοτάκης, ό,τι κι αν δηλώνει σήμερα, θα μετέλθει όλων των μέσων προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα, τότε ο σχηματισμός προοδευτικής κυβέρνησης από προσδοκία θα γίνει πραγματικότητα», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο άρθρο του που φιλοξενείται στην Αυγή της Κυριακής.

Για τον Αλέξη Τσίπρα το δίλημμα είναι επιγραμματικά: «Μητσοτάκης ή αλλαγή; Μητσοτάκης ή δικαιοσύνη;».

Ο ίδιος χαρακτηρίζει μια δεύτερη τετραετία Μητσοτάκη ως καταστροφική για την οικονομία, την κοινωνική πλειοψηφία, την κοινωνική συνοχή, την ασφάλεια και τη ζωή των πολλών, τους θεσμούς, τη χώρα.

«Όλοι θυμόμαστε τι έταξε για το κράτος, τη μεσαία τάξη, τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους. Και όλοι ξέρουμε τι έκανε τελικά. Σε ποια ασχήμια κατέληξε η ομορφιά των υποσχέσεών του», σημειώνει και προσθέτει: «Δεν υπάρχει ήττα Μητσοτάκη και Ν.Δ. χωρίς νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι συνεπώς η αποτελεσματική ψήφος ήττας της Ν.Δ. Και μόνο αυτή “τιμωρεί” με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τους υπεύθυνους για όσα έχει υποστεί η χώρα τα τελευταία χρόνια. Γιατί δεν υπάρχει πιο σκληρή τιμωρία για τους πρίγκιπες, τους γόνους, τους σπόνσορες και τη διαπλοκή από την απώλεια της εξουσίας τους».

Τέλος, απευθυνόμενος στον Νίκο Ανδρουλάκη, ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ απλώνει το χέρι στη συνεργασία και στη συμπόρευση. Μάλιστα, ρίχνοντας το μπαλάκι της ευθύνης στον Νίκο Ανδρουλάκη, αναφέρει: «Η πρώτη ευθύνη εδώ ανήκει στο ΠΑΣΟΚ, που εμφανίζεται ως σοσιαλδημοκρατική δύναμη με αντίστοιχο πρόγραμμα. Η πρόκληση της πραγματικότητας είναι σαφής: Θα επιλέξει τον δρόμο της αλλαγής ή θα δεχτεί να εμπλακεί σε παιχνίδια εξουσίας καταστροφικά για τον τόπο και για το ίδιο; Είναι δυνατό να υποθέτει ο κύριος Ανδρουλάκης ότι αυτό που ζήτησε δημόσια, η διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών από τη Δικαιοσύνη, μπορεί να προχωρήσει με την κυβέρνηση της ενοχής και της συγκάλυψης;».

Διαβάστε επίσης:

Τσαπανίδου για Μητσοτάκη: Επιμένει να αρνείται τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα

Αλβανία: Φτάνουν με πούλμαν από την Ελλάδα για να ψηφίσουν (Video)

Μητσοτάκης: Κόβει γέφυρες με ΠΑΣΟΚ, προειδοποιήσεις για ΣΥΡΙΖΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:32