search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 19:07
MENU CLOSE

Ο Δένδιας περιγράφει τον καυγά του με τον Τσαβούσογλου: «Ήταν φρίκη» (video)

16.05.2023 12:20
dendias_cavusoglu_1605_new

Στο γνωστό περιστατικό με τον on air διάλογο που είχε τον Απρίλιο του 2021 στην Άγκυρα με τον ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Μιλώντας στο κανάλι του Γιάννη Σαρακατσάνη στο You Tube για τις βασικές αρχές της εξωτερικής πολιτικής τα τέσσερα χρόνια που βρίσκεται στο πηδάλιο της ελληνικής διπλωματίας, στο τι επιτεύχθηκε αυτό το διάστημα, αλλά και σε άγνωστες -στο ευρύ κοινό- πτυχές από τις επαφές με ομολόγους του, ο ΥΠΕΞ είπε για το περιστατικό με τον τούρκο ομόλογό του: «Μαλώσαμε. Μαλώσαμε, όμως, για κάτι που δεν μπορούσε να γίνει ανεκτό. Δεν μπορεί να είσαι μέσα στην Άγκυρα, να ακούς ισχυρισμούς που είναι τελείως αντίθετοι με το διεθνές δίκαιο και να μένεις σιωπηλός, απλώς και μόνο επειδή είσαι φιλοξενούμενος ενός φίλου σου. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Είναι ξέρετε το γνωστό “φίλος μεν φιλτάτη δε η αλήθεια”».

Στη συνέχεια, αποκάλυψε πόσο «παγωμένη» ήταν η ατμόσφαιρα στο δείπνο που -ως είθισται- παρέθεσε η τουρκική πλευρά στον έλληνα υπουργό Εξωτερικών μετά τη συνάντηση: «Η ατμόσφαιρα αμέσως μετά στο τραπέζι, που αναγκάστηκε να καθίσει δίπλα μου, ήταν φρίκη. Τα πρώτα είκοσι λεπτά ήταν πάγος, δεν μιλούσε άνθρωπος».

Όσον αφορά τις δύσκολες στιγμές που υπήρξαν στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία, ο κ. Δένδιας υποστήριξε: «Δεν σας κρύβω ότι αυτά τα 3,5 χρόνια -και το δύσκολα είναι understatement- εφιάλτης ήταν. Φτάσαμε στα όρια του πολέμου με την Τουρκία, αυτό δεν είναι αστείο».

Διευκρίνισε, πάντως, ότι ανήκει σε αυτούς που πιστεύουν ότι η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν κοινό συμφέρον την επίλυση της μοναδικής διαφοράς. «Και αν η Τουρκία καταλάβει ότι το να λύσει τη διαφορά της με την Ελλάδα είναι και προς το δικό της συμφέρον -το συμφέρον μίας ευρωπαϊκής, δημοκρατικής, πλούσιας Τουρκίας, όχι μίας αυτοκρατορικής, οπισθοδρομικής Τουρκίας, εξαρτάται για ποια Τουρκία μιλάμε- τότε μπορούμε να βρούμε άκρη», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Η μάχη της Κρήτης – Οι συσχετισμοί και τα στοιχήματα

Δόμνα Μιχαηλίδου στο topontiki.gr: Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μάς έβαλε σε τροχιά ανάπτυξης (Photos)

Τσίπρας στους Πρωταγωνιστές: «Τη σχέση μου και την ηθική μου αντίληψη για την πολιτική και την δημοκρατία την έχω αποδείξει»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 19:03