search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:18
MENU CLOSE

Johnny Depp: Επιστρέφει στις Κάννες ως ήρωας ή ως παρίας; (Photos/Videos)

16.05.2023 17:49
DEPP

Το Φεστιβάλ των Καννών, ανοίγει τις πύλες του σήμερα, Τρίτη 16 Μαΐου του 2023.

Όλα είναι στη θέση τους, τα ξενοδοχεία βουίζουν σαν μελίσσια από τις συνεχόμενες αφίξεις, το κοσμικό σουλάτσο της διάσημης Promenade de la Croisette έχει την τιμητική του, οι παπαράτσι έχουν αρχίσει να στήνονται γύρω από το κόκκινο χαλί.

Όμως κάτω από το λούσο και τη χρυσόσκονη υπάρχει και μια διάχυτη νευρικότητα. Επιστρέφει βλέπετε μετά από την περυσινή δικαστική περιπέτειά του, ο Τζόνι Ντεπ, ο οποίος με την καινούρια του ταινία, Jeanne du Barry, την οποία έχει σκηνοθετήσει η συμπρωταγωνίστριά του Μαϊουέν Λε Μπεσκό, θα ανοίξει το Φεστιβάλ.

Μπορεί ο Τζόνι Ντεπ να είναι ένας από τους πιο αγαπημένους Αμερικανούς ηθοποιούς των Γάλλων, αλλά ήδη ακούγονται οι πρώτες φωνές αντίδρασης με αφορμή την παρουσία του στο άνοιγμα του Φεστιβάλ.

Ο διευθυντής του Φεστιβάλ, Τιερί Φρεμό, στην επίσημη πρες κόνφερανς μια μέρα πριν το άνοιγμα του Φεστιβάλ, αναγκάστηκε να υπερασπιστεί την πρόσκληση και την παρουσία του Αμερικανού ηθοποιού, απέναντι στις διαμαρτυρίες της Γαλλίδας ηθοποιού Αντέλ Ενέλ, που έγραψε ότι: «Οι Κάννες κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να υπερασπιστούν τους μεγαλόσχημους βιαστές».

Ο Φρεμό, δήλωσε τα εξής:

«Δεν ξέρω τι γίνεται, ούτε ποια είναι η εικόνα του Τζόνι Ντεπ στις ΗΠΑ. Έχω έναν κανόνα στη ζωή μου, την ελευθερία της σκέψης και την ελευθερία του λόγου και της ηθοποιίας μέσα σ’ ένα ξεκάθαρο νομικό πλαίσιο. Προσωπικά, είμαι ο τελευταίος που θα μπορούσα να συζητήσω για τη δίκη, διότι δεν την παρακολούθησα. Δεν ξέρω περί τίνος πρόκειται. Εγώ ενδιαφέρομαι για τον ηθοποιό Τζόνι Ντεπ».

«Εάν είχε απαγορευτεί στον Τζόνι Ντεπ να εργάζεται ως ηθοποιός ή αν είχε απαγορευτεί η ταινία, δεν θα το συζητούσαμε καθόλου».

Όμως υπήρχαν βολές και εναντίον της Μαϊουέν που έχει σκηνοθετήσει την ταινία, Jeanne du Barry.

Ο Φρεμό, απάντησε:

«Είδαμε την ταινία της Μαϊουέν και κρίναμε ότι είναι κατάλληλη για τον διαγωνισμό. Είναι η όγδοη ταινία από γυναίκα σκηνοθέτη. Όλα τα παρατράγουδα άρχισαν όταν μαθεύτηκε πως ο Τζόνι Ντεπ γύριζε μια ταινία στη Γαλλία. Το γιατί η Μαϊουέν τον επέλεξε για τον ρόλο, πρέπει να ρωτήσετε την ίδια».

Θυμίζουμε ότι η Μαϊουέν Λε Μπεσκό, είχε κι αυτή νομικά προβλήματα όταν ο Εντβί Πλενέλ, διευθυντής του περιοδικού Mediapart, της έκανε μήνυση για επίθεση. Ο Πλενέλ, ισχυρίζεται ότι η Μαϊουέν τον πλησίασε σ’ ένα εστιατόριο και του επιτέθηκε αρπάζοντάς τον από τα μαλλιά και φτύνοντάς τον.

Ο Φρεμό, σχολίασε επίσης την οργισμένη επιστολή της Αντέλ Ενέλ, της πρωταγωνίστριας της ταινίας, Portrait of a Lady on Fire, η οποία δήλωσε ότι παρατά την ηθοποιία γιατί στο χώρο επικρατούν ο σεξισμός, οι σεξουαλικές επιθέσεις και ο ρατσισμός.

Στην επιστολή της, η Αντέλ Ενέλ, διαμαρτύρεται διότι η βιομηχανία του κινηματογράφου συνεχίζει να καλύπτει ορισμένες εξέχουσες προσωπικότητες του χώρου που έχουν επανειλημμένα κατηγορηθεί για σεξουαλικές επιθέσεις, κατάχρηση εξουσίας, ακόμα και βιασμό, προσωπικότητες όπως ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο πρόεδρος της κινηματογραφικής ένωσης της Γαλλίας, Ντομινίκ Μπουτονά, και ο σκηνοθέτης Ρομάν Πολάνσκι.

Η Αντέλ Ενέλ, η οποία είχε αποχωρήσει από τα βραβεία Cesar 2020,  όταν βραβεύτηκε ο Πολάνσκι, φωνάζοντας: «Μπράβο στην παιδοφιλία!», έγραψε στην ανοιχτή επιστολή που έστειλε στο περιοδικό Telerama:

«Νευριάζουν και θυμώνουν όταν τα θύματα φωνάζουν για το δίκιο τους. Θα προτιμούσαν να σκύψουμε τα κεφάλια και να χαθούμε μέσα στη σιωπή. Είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για να υπερασπιστούν τους επιφανείς βιαστές του χώρου! Αυτούς που είναι τόσο πλούσιοι και τόσο δυνατοί που πιστεύουν ότι ανήκουν σε μια ανώτερη κάστα. Αυτούς που επιδεικνύουν την ανωτερότητά τους, μετατρέποντας τις γυναίκες και τους υπαλλήλους τους σε αντικείμενα!».

Έτσι, το 76ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, αρχίζει με αντεγκλήσεις και διασταυρούμενα πυρά.

Ο Τζόνι Ντεπ, καταπονημένος από τον μακρύ δικαστικό αγώνα αλλά και τον θάνατο του φίλου του και κιθαρίστα Τζεφ Μπεκ, έχει μια ευκαιρία να ξαναβγεί από τις σκιές στην επιφάνεια. Και είναι μάλλον ο καταλληλότερος άνθρωπος για να κάνει «ποδαρικό» στις Κάννες. Τώρα θα επιστρέψει ως ήρωας ή ως παρίας;

Η συνέχεια επί της οθόνης.

Διαβάστε επίσης:

H Aston Martin του βασιλιά Κάρολου ΙΙΙ καταναλώνει «τυρί και κρασί»

H πρώτη δήλωση Ερντογάν για τις εκλογές – «Κίτρινη κάρτα» από ΟΑΣΕ για την διαφάνεια

Τουρκία: Πέντε «μύθοι» που διαψεύστηκαν στις εκλογές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:11