search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 09:49
MENU CLOSE

Χειμάρρα: Οι αρχές έτοιμες να ανατινάξουν το σπίτι συνεργάτη του Μπελέρη

18.05.2023 18:14
albania
himara.gr

Η προφυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη έχει δημιουργήσει ένταση στη Χειμάρρα. Η κατάσταση φαίνεται ότι έχει εκτραχυνθεί μετά από την απόφαση του Έντι Ράμα να κατεδαφίσει ακίνητο ιδιοκτησίας ομογενή που έχει στενές σχέσεις με τον υποψήφιο δήμαρχο.

Οι δυνάμεις της Αστυνομίας, Πολεοδομίας και Χωροταξίας έχουν ήδη ξεκινήσει τις προεργασίες προκειμένου να ανατιναχθεί -πιθανώς και σήμερα το απόγευμα- το κτίριο. Μάλιστα, η κατεδάφιση του κτιρίου αναφέρεται στην «αυθαιρεσία» του Έντι Ράμα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, πριν από μερικούς μήνες, πήρε την απόφαση για την κατεδάφιση του ωραιότερου ξενοδοχείου και τουριστικού συγκροτήματος της χώρας καθώς, όπως αναφέρεται, «τα κανάλια που ελέγχει η ίδια εταιρεία είναι κατά του Ράμα».

«Εκμεταλλεύεται την κατάσταση για να δημιουργήσει διάσπαση μεταξύ των ομογενών»

«Ωστόσο θα πρέπει να πούμε ότι στην προκειμένη περίπτωση εκμεταλλεύεται την κατάσταση αυτή για να μπορέσει να δημιουργήσει περισσότερη διάσπαση μεταξύ των Ελλήνων, διότι όντως το οικοδόμημα αυτό έχει κάποια κολλήματα μεταξύ Ελλήνων συγγενών στη Χειμάρρα με τη δικαιοσύνη», σημείωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ από τα Τίρανα.

Τέλος, όσον αφορά στην προφυλάκιση Μπελέρη, δεν υπάρχει σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κάτι νεότερο, ωστόσο σήμερα αναμένεται η επίσκεψη του ΓΓ του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος από χθες βρίσκεται στα Τίρανα. Ο Έλληνας αξιωματούχος θα επισκεφθεί τον Μπελέρη στη φυλακή και θα συνομιλήσει μαζί του για τις συνθήκες κράτησής του αλλά και τα θέματα υγείας που αντιμετωπίσει. Ο Φρέντι Μπελέρης έχει επανειλημμένα ζητήσει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο των φυλακών των Τιράνων, ωστόσο το αίτημά του δεν έχει ληφθεί υπόψη.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Ερυθραία: Νέο επεισόδιο οπαδικής βίας – Ομάδα 25 ατόμων επιτέθηκε σε ανήλικους

Θεσσαλονίκη: «Δεν είμαι ψυχοπαθής, βλέπουν πολύ CSI» – Τι έλεγε ο λέκτορας του ΑΠΘ (video)

Κορωνοϊός – ΕΟΔΥ: 54 θάνατοι και 56 διασωληνωμένοι την τελευταία εβδομάδα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 09:46