Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Εύκολο και απλό, το κέικ ανθότυρου έχει μια διακριτική γλύκα στη γεύση και ένα κρεμώδες αλλά ελαφρύ αποτέλεσμα στην υφή.
Το μυστικό για ένα επιτυχημένο επιδόρπιο με τυρί στην προσθήκη του, είναι το πολύ καλό χτύπημα με το μίξερ των τριών βασικών συστατικών, δηλαδή του βουτύρου, της ζάχαρης και του ανθότυρου που θα προσθέσει αέρα στο κέικ και δεν θα σφίξει τη ζύμη του.
1 ¾ φλιτζανιού αλεύρι γ.ο.χ.
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ φλιτζάνι βούτυρο, μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου + 1 κουταλιά της σούπας για το βουτύρωμα της φόρμας
1 ¼ φλιτζανιού ζάχαρη
425 γραμμάρια φρέσκο ανθότυρο ή ιταλική ρικότα
2 μεγάλα αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
¾ φλιτζανιού σταγόνες σοκολάτας (μικρές)
Για τη διακόσμηση
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη + 1 κουταλιά της σούπας για το πασπάλισμα της φόρμας
2 κουταλιές της σούπας σταγόνες σοκολάτας (μικρές)

1. Αρχικά προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C και βουτυρώστε ελαφρά (με 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο) μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 23 εκατοστών, με αποσπώμενα τοιχώματα. Ρίξτε μια κουταλιά της σούπας αχνοζάχαρη και ανακινήστε το σκεύος, ώστε να καλύψει όλη την βουτυρωμένη περιοχή και τα τοιχώματα.
2. Σε ένα μπολ κοσκινίστε όλα τα στέρεα υλικά δηλαδή το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι και αφήστε το στην άκρη.
3. Στο μπολ του μίξερ ή με απλό μίξερ χειρός, χτυπήστε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ανθότυρο ή ρικότα για 5 περίπου λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν.
4. Προσθέστε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίστε το χτύπημα για 1 ακόμα λεπτό.
5. Ρίξτε και το μίγμα των στέρεων υλικών και ενσωματώστε, ανακατεύοντας. Βάλτε τέλος και τις σταγόνες σοκολάτας και με μια σπάτουλα, “διπλώστε” τις απαλά στη ζύμη.
6. Αδειάστε τη ζύμη στην προετοιμασμένη φόρμα και ψήστε για 45-55 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του κέικ.
7. Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρετε από το φούρνο, αφήστε το να κρυώσει και ξεφορμάρετε προσεκτικά. Πασπαλίστε με την αχνοζάχαρη, διακοσμήστε με τις σταγόνες σοκολάτας και απολαύστε!!!
Διαβάστε επίσης:
Κανταΐφι ταψιού με παγωτό καϊμάκι
Κοτόπουλο φιλέτο στήθος, με μανιτάρια και τα μυστικά επιτυχίας για να γίνει τρυφερό
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.