search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 18:38
MENU CLOSE

Ραγκούσης σε Ράπτη: Διαβάσατε λόγια που ποτέ δεν είπε ο Τσίπρας, λέτε ψέματα (video)

18.05.2023 13:02
rapti_ragousis

Έντονη αντιπαράθεση στον αέρα είχαν η Ζωή Ράπτη με τον Γιάννη Ραγκούση με αφορμή απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στη διακαναλική του συνέντευξη απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν υπάρχει πιθανότητα να προκύψει «έστω και μια βραχύβια κυβέρνηση συνεργασίας» με σκοπό την αποκατάσταση του κράτους Δικαίου.

Η υφυπουργός Υγείας, ήταν καλεσμένη μαζί με τον Γιάννη Ραγκούση στην εκπομπή της Βούλας Κεχαγιά και του Γιώργου Χουδαλάκη στο Action24, όταν υποστήριξε διάβασε δήλωση που απέδωσε στον Αλέξη Τσίπρα.

«Μισό λεπτό. Διαβάζω τώρα επί λέξει. Είπε “δεν αποκλείω εκ των προτέρων την πιθανότητα συγκρότησης κυβέρνησης ειδικού σκοπού”. Δεν αποκλείει δηλαδή αυτό το θέμα», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ζωή Ράπτη, προκαλώντας αντίδραση από τον τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση.

«Αυτό που λέτε είναι ψέματα. Αυτό είναι κατασκευασμένο, πλαστογραφημένο που διαβάζετε. Εάν σας το έχουν δώσει μην το επαναλάβετε. Αν επιμείνετε υπάρχει θέμα, δεν γίνεται αυτό το πράγμα τώρα. Διαβάσατε λόγια που ποτέ δεν είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Σας παρακαλώ ζητήστε ανάκληση…», είπε στη Ζωή Ράπτη, Γιάννης Ραγκούσης.

Την ίδια ώρα και η δημοσιογράφος Βούλα Κεχαγιά παρενέβη επισημαίνοντας στην πολιτεύτρια της Νέας Δημοκρατίας ότι έχει απομαγνητοφωνήσει η ίδια την απάντηση Τσίπρα και ότι η δήλωση που διαβάζει δεν ειπώθηκε ποτέ έτσι από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Είπα εγώ κ. Ραγκούση ότι δεν είναι έτσι η απομαγνητοφώνηση», είπε η Βούλα Κεχαγιά συμπληρώνοντας: «Κυρία Ράπτη ίσως δεν έχετε το πρωτότυπο…».

Ο Γιάννης Ραγκούσης κάλεσε εκ νέου τη Ζωή Ράπτη να ανακαλέσει με εκείνη ωστόσο να επιμένει. «Είναι αδιανόητο, αυτά που σας δώσανε να διαβάσετε δεν ειπώθηκαν ποτέ» της είπε.

«Εσείς φέρτε μας τα λόγια να τα ακούσουμε και να το διαπιστώσουμε! […] Δεν μου τα δώσανε, είναι αυτά τα οποία είπε» απάντησε επιμένοντας ξανά η Ζωή Ράπτη.

«Ξαναδαβάστε τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Τα λόγια του. Είναι απάτη αυτό που λέτε. Λέτε ψέματα. Είναι αδιανόητο αυτό», απάντησε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Στη συνέχεια η Βούλα Κεχαγιά διάβασε το απομαγνητοφωνημένο κείμενο με την απάντηση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε επι λέξει πει: «δεν αποκλείω εκ των προτέρων την πιθανότητα να προκύπτει μια τέτοια συζήτηση την επομένη των εκλογών, αλλά στόχος μου δεν είναι μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού».

Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας

Για την ιστορία, το ακριβές απομαγνητοφωνημένο κείμενο από τη διακαναλική του Αλέξη Τσίπρα είναι το εξής:

Ερώτηση: Κύριε Πρόεδρε, με δεδομένο ότι είναι αδύνατο να προκύψει κυβέρνηση αυτοδυναμίας, λόγω της απλής αναλογικής, θέλω να μας πείτε αν υπάρχει δυνατότητα να προκύψει έστω και μια βραχύβια κυβέρνηση συνεργασίας για να αποκαταστήσει το κράτος Δικαίου, μετά και τις αποκαλύψεις του Documento για πάνω από 100 παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων, οικονομικών παραγόντων, στρατιωτικών και δημοσιογράφων. Επίσης, συμπληρωματική σε αυτή, δεδομένου και του ρόλου που έχουν επιτελέσει συγκεκριμένοι δικαστικοί παράγοντες στην υπόθεση υποκλοπών, θα ήθελα να μας εξηγήσετε τις πρωτοβουλίες για να έρθει -χρησιμοποιώ μια φράση σας- «δικαιοσύνη στη Δικαιοσύνη». Ευχαριστώ.

Τσίπρας: «Αν καταλαβα με ρωτάτε αν δεν βγαίνουν οι συσχετισμοί για να υπάρχει μια κυβέρνηση μακράς πνοής; Γιατί αν νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ νομίζω θα υπάρχουν συσχετισμοί, θα πάμε να σχηματίσουμε μία κυβέρνηση μακράς πνοής, τετραετίας, σταθερότητας. Όχι μία κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Μέσα σε αυτή θα εντάξουμε και τους ειδικούς σκοπούς. Είναι προτεραιότητά μας το ζήτημα της κάθαρσης στο ζήτημα των υποκλοπών και βεβαίως η απόδοση δικαιοσύνης στο έγκλημα των Τεμπών. Εμένα αυτό που με απασχολεί είναι η νίκη στις εκλογές. Η νίκη ξεκλειδώνει την προοπτική προοδευτικής διακυβέρνησης, κυβέρνησης μακράς πνοής και σταθερότητας. Από εκεί και πέρα ας δούμε τα αποτελέσματα. Θα δούμε, θα έχουμε τη δυνατότητα να κουβεντιάσουμε, να εκτιμήσουμε. Δεν αποκλείω εκ των προτέρων την πιθανότητα να προκύπτει μία τέτοια συζήτηση την επομένη των εκλογών. Αλλά ο στόχος μου δεν είναι μία κυβέρνηση ειδικού σκοπού, είναι μία κυβέρνηση τετραετίας, σταθερότητας, μακράς πνοής που θα συμπεριλάβει και όλους αυτούς τους ειδικούς σκοπούς που είναι καίριας σημασίας για τη δημοκρατία μας και την κοινωνία».

Δείτε στο 55ο λεπτό:

Διαβάστε επίσης:

Ανδρουλάκης: «Ο Μητσοτάκης με παρακολουθούσε γιατί δεν ήθελε να βγω πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ»

«Πόλεμος» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις Κατρούγκαλου για τις εισφορές – «Αναδίπλωση» από τον πρώην υπουργό

«Γραμμή» Κασιδιάρη στους ψηφοφόρους του: Καταψηφίστε Μητσοτάκη, να είστε καχύποπτοι με Πλεύση, ΕΑΝ, Τζήμερο και «ΝΙΚΗ»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 18:37