search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 04:49
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Δεκάδες νεκρά ψάρια καταλήγουν στον Θερμαϊκό (Video)

18.05.2023 11:32
psaria new

Mε αποκρουστικές εικόνες ήρθαν αντιμέτωποι όσοι βρέθηκαν την απόληξη της τάφρου της Σίνδου, στην απορροή της στον Θερμαϊκό Κόλπο, στη δυτική Θεσσαλονίκη. Στην περιοχή υπήρχαν δεκάδες νεκρά ψάρια.

Το σημείο ανήκει στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Natura 2000 του Εθνικού Πάρκου Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα.

Για το θέμα ενημερώθηκε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία αναφέρει ότι έχουν ήδη ληφθεί δείγματα νερού και νεκρών ψαριών και ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία διερεύνησης των αιτιών που προκάλεσε τον θάνατό τους.

«Προφανώς και ο θάνατός τους επήλθε από συνθήκες έλλειψης οξυγόνου και εξετάζονται όλες οι παράμετροι για αυτήν τη σοβαρή κατάσταση την οποία διερευνούν οι υπάλληλοί μας. Σύντομα θα έχουμε τα αποτελέσματα» ανέφερε στέλεχος της περιφέρειας.

Τις εικόνες των νεκρών ψαριών, που πιθανότατα πρόκειται για λαβράκια, ανάμεσα σε δεκάδες απορρίμματα -όπως μεγάλα πλαστικά δοχεία, αλουμινένια κουτάκια, ακόμα και γκαζάκι (!)- και φερτά υλικά, εντόπισε ο Γιώργος Κωνσταντινίδης, μέλος της περιβαλλοντικής ομάδας «Εχεδώρου Φύσις». 

Απαγορεύεται η αλιεία

Να σημειωθεί ότι αυτή την περίοδο όλα τα είδη ψαριών βρίσκονται σε διαδικασία αναπαραγωγής και απαγορεύεται η αλίευση σε εκβολές ποταμών, οι οποίες αποτελούν βασικά σημεία πηγής της τροφής τους.

«Εμείς αναμένουμε τα αποτελέσματα. Πάντως στο συγκεκριμένο κανάλι δεν διακρίνουμε έλλειψη νερού, ενώ δεν υπάρχουν και υψηλές θερμοκρασίες και πιθανόν να είναι άλλα τα αίτια θανάτου των ψαριών», είπε ο κ. Κωνσταντινίδης.

Στο σημείο υπάρχουν συσσωρευμένες μεγάλες ποσότητες πλαστικών συσκευασιών και όχι μόνο, που δυστυχώς πετάγονται μέσα στο κανάλι και καταλήγουν να επιβαρύνουν τον πολύπαθο Θερμαϊκό Κόλπο.

Διαβάστε επίσης

Εκλογές 2023: Με τι καιρό θα πάμε στις κάλπες (Video)

Ηλίας Κασιδιάρης: Κανένα παράπτωμα δεν είδε το συμβούλιο των φυλακών για τα διαγγέλματα μίσους

Κρήτη: Ασυνείδητος οδηγός μπλοκάρει πόρτα σπιτιού και ο ιδιοκτήτης του αφήνει οργισμένο σημείωμα (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:07