search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 08:03
MENU CLOSE

Κρήτη: Νύχτα αγωνίας και μετασεισμών μετά τα 5,1 Ρίχτερ (Photos/Video)

19.05.2023 07:20
Σεισμός 4 Ρίχτερ κοντά στη Σητεία - Media

Νύχτα σεισμών ήταν αυτή της Πέμπτης προς Παρασκευή στο Ηράκλειο, μετά και το σεισμό των 5,1 Ρίχτερ, αφού καταγράφηκαν απανωτές δονήσεις.

Ο μεγαλύτερος σεισμός που σημειώθηκε ήταν 4,3 βαθμών Ρίχτερ και καταγράφηκε στις 02:52, με επίκεντρο περιοχή 6 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά του οικισμού Καλοί Λιμένες Ηρακλείου, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αθήνας.

Εκτός από αυτό το σεισμό όμως, υπήρξαν άλλοι 3 πάνω από 3 Ρίχτερ και συγκεκριμένα 3.9, 3.1 και 3.3.

Η Κρήτη ήδη ήταν ανάσταση από τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης . Και αυτός ήρθε μετά τον σεισμό των 4,2 Ρίχτερ της Τετάρτης.

Ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε πως ο σεισμός ήταν έντονα αισθητός και πως περιμένουμε σίγουρα μετασεισμούς.

«5,1 Ρίχτερ ήταν, με επίκεντρο τις Μοίρες Ηρακλείου, με εστιακό βάθος 8 χιλιόμετρα περίπου. Ήταν έντονα αισθητός. Περιμένουμε σίγουρα μετασεισμούς»

Αμέσως μετά τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ ένα μήνυμα χτύπησε στα κινητά τηλέφωνα όπου καλούσε τους πολίτες να λάβουν μέτρα προστασίας.

Από την πλευρά του, ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, με ανάρτησή του στο Facebook τόνισε ότι: «επιβάλλεται πολύ προσεκτική παρακολούθηση και αξιολόγηση από τους επιστήμονες και μέτρα προστασίας από τις τοπικές αρχές, όπως προβλέπει το επιχειρησιακό σχέδιο ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ».

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Παπαδόπουλου

«Δυνατός σεισμός στη νότια Κρήτη μεγέθους 5,1 στις 21.58. Επίκεντρο σε χερσαίο χώρο 10 χλμ νοτιοδυτικά των Μοιρών. Προηγήθηκαν μερικοί μικρότεροι σεισμοί και χθες έγινε σεισμός μεγέθους 4,2 στην ίδια εστία. Επιβάλλεται πολύ προσεκτική παρακολούθηση και αξιολόγηση από τους επιστήμονες και μέτρα προστασίας από τις τοπικές αρχές, όπως προβλέπει το επιχειρησιακό Σχέδιο ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 07:58