search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 06:41
MENU CLOSE

Διάκριση παγκόσμιας ακτινοβολίας για την ταινία «Μαραμπού» του Θωμά Σίδερη

26.05.2023 17:04
MARABOU-NEW

Ο «εκτοπισμένος» στο παραγκωνισμένο ραδιοφωνικό πρόγραμμα «Φωνή της Ελλάδας» της κρατικής ΕΡΤ, όπου κάνει τις εκπομπές- διαμάντια «Αφύλακτη διάβαση» και «Έλα απόψε στου Θωμά», δημοσιογράφος-ερευνητής Θωμάς Σίδερης τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ για την κοινωνική και πολιτική δικαιοσύνη για το φιλμ «Μαραμπού» στο κινηματογραφικό φεστιβάλ Latino and Native American Film Festival των ΗΠΑ το οποίο  πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το κρατικό πανεπιστήμιο του Νότιου Κονέτικατ.

Στο φεστιβάλ διαγωνίστηκαν περισσότερα από 2.400 φιλμ δημιουργών από όλο τον κόσμο.

Το «Μαραμπού» είναι ένα κινηματογραφικό σχέδιο, προϊόν συνεργασίας με την επιτροπή πολιτισμού της πόλης Χάντινγκτον  Μπιτς  των ΗΠΑ και αναφέρεται στους περιβαλλοντικούς και πολιτικούς πρόσφυγες  οι οποίοι διαπερνούν γεωγραφικά σύνορα και όρια προκειμένου να φθάσουν σε εκείνο που ορίζουν ως «Γη της Επαγγελίας».

Το κινηματογραφικό σχέδιο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκπόνησης της διδακτορικής διατριβής του δημιουργού. Τον Μάρτιο, η ταινία απέσπασε το β’ βραβείο στο φεστιβάλ «Ι, IMMIGRANT», του Λος Άντζελες, που διοργανώνει ο οργανισμός Cinema Equal-Cinema Without Borders.

Διαβάστε επίσης:

Action 24: Αρχίζουν τα ταξίδια στην εκπομπή «Εεε ρε κόσμε»

Ιρλανδία: Αθρόες απολύσεις ανακοίνωσε η μητρική του facebook

«Οι Προδότες»: Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης μας ξεναγεί στην έπαυλη του τηλεπαιχνιδιού στρατηγικής (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 06:41