search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 11:01
MENU CLOSE

Ideal Holdings: Ίδρυση θυγατρικής και ανάληψη έργου στο Μπαχρέιν – Στα 100 εκατ. το ανεκτέλεστο

31.05.2023 12:48
bahrain_3105_1200-700_new
credit: AP

Στην αγορά της Μέσης Ανατολής με επίκεντρο το Μπαχρέιν, στο οποίο ίδρυσε πρόσφατα και θυγατρική, σχεδιάζει να επεκτείνει τις δραστηριότητες η Ideal Holdings.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής Λάμπρο Κωνσταντίνου, ο Όμιλος έχει ήδη συμφωνήσει με την κυβέρνηση του Μπαχρέιν, να αναλάβει (μέσω της Adacom) το έργο της δημιουργίας των απαιτούμενων ψηφιακών υποδομών για την έκδοση ψηφιακού «κλειδιού» και ηλεκτρονικών ταυτοτήτων στη χώρα.

Το έργο στο Μπαχρέιν έχει συνολικό προϋπολογισμό 6,3 εκατ. ευρώ, ενώ υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία κυβερνοασφάλειας Adacom έχει ήδη υλοποιήσει αντίστοιχο project και στην Κύπρο.

Αυτό δείχνει σύμφωνα με τα ανώτατα στελέχη του ομίλου ότι η Adacom θεωρείται πλέον από τις εταιρείες που μπορούν να παραδίδουν με επιτυχία ανάλογα project στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και όχι μόνο.

Η συμφωνία με το Μπαχρέιν δεν περιλαμβάνει μόνο την παράδοση του έργου αλλά και τη λειτουργία του τουλάχιστον για τον πρώτο χρόνο.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Ideal έχει επεκτείνει τις δυνατότητες δραστηριοποίησης του στον τεχνολογικό κλάδο, καθώς πρόσφατα απέκτησε και την εταιρεία πληροφορικής Byte.

Μάλιστα, οι δύο εταιρείες έχουν αυτή τη στιγμή συνολικό ανεκτέλεστο υπόλοιπο περί τα 100 εκατ. ευρώ ενώ πολλά από τα project στα οποία συμμετέχουν έχουν συγχρηματοδοτηθεί και από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σε ότι αφορά τη θυγατρική στο Μπαχρέιν, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της αναζήτησης προσωπικού. Σε πρώτη φάση τα γραφεία θα στελεχωθούν από 20 άτομα και η εταιρεία βρίσκεται ακόμα στη διαδικασία προσλήψεων.

Τα στοιχεία αυτά παρατέθηκαν από τη διοίκηση της εταιρείας στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης της εταιρείας.

Εκεί τα στελέχη ανέφεραν ότι η Ideal και λόγω της φύσης της ως Holding πάντα βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης ευκαιριών για πιθανές εξαγορές εταιρειών σε κλάδους που την ενδιαφέρουν.

«Θέλουμε να αυξάνουμε τις επιδόσεις μας από χρόνο σε χρόνο, όπως έγινε και κατά την τελευταία διετία, προσπαθώντας να πείσουμε για τη διαφάνεια, τη συνέχεια και τη συνέπειά μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ideal Λάμπρος Παπακωνσταντίνου και συνέχισε λέγοντας «εξετάζουμε δύο-τρεις περιπτώσεις ενδεχόμενων εξαγορών».

Σε ότι αφορά την πορεία της εταιρείας το 2023 η διοίκηση ανέφερε ότι οι προσδοκίες είναι θετικές καθώς αναμένει οι επιδόσεις της να είναι έστω λίγο καλύτερες από αυτές του 2022.

Σε ότι αφορά τη διανομή μερίσματος η γενική συνέλευση αποφάσισε την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,19 ευρώ ανά μετοχή. Παράλληλα, η διοίκηση της εισηγμένης θα επανεξετάσει την όλη κατάσταση το προσεχές φθινόπωρο και σε περίπτωση που δεν έχουν αποφασιστεί κάποιες σημαντικές επενδύσεις, ενδέχεται να προχωρήσει και σε πρόσθετο μέρισμα.

Διαβάστε επίσης:

Alpha Trust: Χρονιά μετασχηματισμού το 2023 – Νέες υπηρεσίες και είσοδος σε παρεμφερείς κλάδους

Kitchen Lab: «Λουκέτο» για τα καταστήματα του Άκη Πετρετζίκη

Πλαστικά Θράκης: Αυξημένο EBITDA και βελτίωση ρευστότητας στο τρίμηνο – Στο 6,5% το μέρισμα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 11:01