search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 04:55
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Καθιερώνουν briefing μετά τα «φάλτσα» στελεχών για το οικονομικό πρόγραμμα

31.05.2023 13:46
pasok_2105_1200-700_new

Νέα στρατηγική στην επικοινωνία θα χαράξουν στο ΠΑΣΟΚ στο δρόμο προς τις δεύτερες κάλπες μετά και τα «φάλτσα» αλλά και τις «παρερμηνείες» στελεχών με αφορμή τα οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος.  

Σύγκρουση για την φορολογία και τον ΕΝΦΙΑ  

Μετά τις χθεσινές δηλώσεις της Ελένης Χρονοπούλου και του Παναγιώτη Δουδωνή για την φορολογία των μερισμάτων, σήμερα ήρθε ακόμα μία δήλωση η οποία έγινε στόχος επίθεσης από την Νέα Δημοκρατία. Ο λόγος για τα όσα είπε ο Στέφανος Παραστατίδης σε πρωινή εκπομπή για τον ΕΝΦΙΑ. 

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Κιλκίς ανέφερε: «Εμείς πρέπει να αλλάξουμε τον λόγο άμεσων και έμμεσων φόρων, γιατί αυτοί πλήττουν τη μεσαία τάξη και τα χαμηλά εισοδήματα». Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τον ΕΝΦΙΑ, απάντησε: «Βεβαίως, οι φόροι οι οποίοι αφορούν στην κληρονομιά, στις γονικές παροχές, αυτοί πρέπει να ενισχυθούν για να γίνει η αναδιανομή και αυτό που πρέπει να γίνει είναι να μειωθούν οι έμμεσοι φόροι». «Οι άμεσοι φόροι οι οποίοι αφορούν στον φόρο γονικής κληρονομιάς, στον φόρο ακίνητης περιουσίας -αυτός είναι ο ΕΝΦΙΑ- είναι φόροι που ουσιαστικά αφορούν τους έχοντες, αυτοί είναι φόροι οι οποίοι θα πρέπει να κρατηθούν, και οι φόροι οι οποίοι θα πρέπει να μειωθούν είναι οι έμμεσοι φόροι», κατέληξε.  

«Άδειασμα» από το ΠΑΣΟΚ 

Δεν πέρασε λίγη ώρα και το ΠΑΣΟΚ «άδειασε» το στέλεχός του με ανάρτηση η οποία ανέφερε πως δεν είναι στις προθέσεις του κόμματος οι αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ.  «Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής πουθενά στο πρόγραμμα του δεν μιλά για αύξηση του ΕΝΦΙΑΘέση μας είναι η προοδευτική του μείωση. Με προτεραιότητα την προστασία των πιο αδύναμων Ελλήνων και της μεσαίας τάξης. Όπως άλλωστε προτείνουμε για τους φόρους, που κυρίως πλήττουν τη μεσαία τάξη και τους ευάλωτους  όπως είναι η μείωση έμμεσων φόρων, η μείωση φόρων στη μισθωτή εργασία και η μείωση φόρων στις οικογένειες με παιδιά», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη. Νωρίτερα και στην ίδια εκπομπή (Open) είχε «αδειάσει» τον κ. Παραστατίδη και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.  

Briefing δύο φορές την εβδομάδα  

Για να αποφευχθούν οι όποιες ερμηνείες το επόμενο διάστημα αναφορικά με το πρόγραμμα του κόμματος στο ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται να καθιερώσουν briefing στους πολιτικούς συντάκτες. Στόχος είναι να γίνεται δύο φορές την εβδομάδα. Η αρχή έγινε χθες στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη. Στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων θα απαντά ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κόμματος Δημήτρης Μάντζος.  

Διαβάστε επίσης:

Ηλιόπουλος σε Πλεύρη: «Σε πιάσαν με τη γίδα στην πλάτη και συνεχίζεις το ψέμα…»

Τσαπανίδου: «Έκτακτη φορολόγηση στα υπερέσοδα μεγάλων επιχειρήσεων» (video)

Ράνια Θρασκιά: «Πώς είπα το “ναι” στον Αλέξη Τσίπρα» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 01:34