search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 13:06
MENU CLOSE

Ο δύσκολος δρόμος του Νίκου Μαραντζίδη

04.06.2023 14:17
MARANTZIDIS

Ο κακός χαμός έγινε εξ αριστερών στην είδηση ότι ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Νίκος Μαραντζίδης αναλαμβάνει τον σχεδιασμό της εκλογικής στρατηγικής στο στενό επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα.

Στους αριστερούς κύκλους θεωρείται φορέας αντικομμουνιστικών απόψεων και αναθεωρητής της ιστορίας του εμφυλίου από αντικομμουνιστική σκοπιά, με «συνοδοιπόρο» τον Στάθη Καλύβα.

Ο Μαραντζίδης πάντως είχε αρχίσει να κάνει μια στροφή προς τον ΣΥΡΙΖΑ από την εποχή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Μένει να φανεί αν θα είναι αποτελεσματικός στο ρόλο που του αναθέτει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ή αν θα επιβαρύνει την εικόνα του κόμματος διώχνοντας από την κάλπη όσους τον θεωρούν «κόκκινο πανί».

Πάντως είναι από εκείνους που, με τον ρόλο του εκλογικού και πολιτικού αναλυτή, επισήμαιναν για καιρό, και μετά το μέσον της κυβερνητικής θητείας της Ν.Δ., όταν οι δημοσκοπήσεις παρουσίαζαν τον ΣΥΡΙΖΑ στο 20% και 22%, ότι οι ψηφοφόροι δεν έχουν ξεχάσει την κυβερνητική θητεία του. Αν μη τι άλλο, σε αυτό επιβεβαιώθηκε.

Διαβάστε επίσης:

Η φορολογία, το «απαγορευτικό» της ΝΔ και ο υποψιασμένος ΣΥΡΙΖΑ

Ισχυρότερο «άρωμα γυναίκας» στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο

Γενικής αποδοχής Νικήτας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 13:05