search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 14:31
MENU CLOSE

Μητσοτάκης από Θάσο: «Ξέρουμε πολύ καλά ότι μειώνοντας τους φόρους έρχονται επενδύσεις»

07.06.2023 15:49
mitsotakis_thasos_0706_1460-820_new

Νέα παρέμβαση στη συζήτηση που έχει ανάψει προεκλογικά περί φορολογικής και αναπτυξιακής πολιτικής στην Ελλάδα έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος περιόδευσε σε Καβάλα και Θάσο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος σε συγκεντρωμένους πολίτες, σημείωσε ότι «σε αυτή την κάλπη, συγκρούονται ουσιαστικά δύο διαφορετικές κοσμοθεωρίες για το πώς αντιλαμβανόμαστε και την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Για εμάς, για τη ΝΔ, για τη μεγάλη μας λαϊκή προοδευτική παράταξη, το κύριο μέλημα είναι πώς θα “μεγαλώσει η πίτα”. Εμείς ξέρουμε πολύ καλά ότι μειώνοντας τους φόρους έρχονται επενδύσεις και δημιουργούνται νέες δουλειές. Το αποδείξαμε, θα εξακολουθούμε να το κάνουμε».

Από την άλλη, είπε ότι «οι αντίπαλοί μας εισηγούνται μία άλλη συνταγή, την οποία τη δοκιμάσαμε και αυτή. Αυξημένοι φόροι κυρίως για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, για τη μεσαία τάξη. Είδαμε τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής, δεν θέλουμε να ξαναγυρίσουμε σε αυτό το παρελθόν. Εμείς είμαστε το μόνο κόμμα, το οποίο μπορεί να εγγυηθεί ότι η οικονομία μας μπορεί να παραμείνει σε μία σταθερή τροχιά ανάπτυξης, ότι οι φόροι θα εξακολουθούν να μειώνονται, αλλά και ότι το πλεόνασμα της συλλογικής ευημερίας θα μοιράζεται τελικά δίκαια σε όλες και σε όλους».

«Χρέος της δικής μας παράταξης είναι να στηρίζει πάντα τους πιο αδύναμους. Εμείς είμαστε εδώ για τους πολλούς, όχι για τους λίγους. Είμαστε μία παράταξη βαθιά λαϊκή, η οποία πρώτα και πάνω απ’ όλα στρέφει το βλέμμα της στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, αυτούς που χρειάζονται τη στήριξη του κράτους», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας ότι «αυτή λοιπόν η επιτυχημένη οικονομική πολιτική της λελογισμένης μείωσης των φόρων, της στήριξης, της ανάπτυξης, των επενδύσεων πρέπει να συνεχιστεί και την επόμενη τετραετία, ώστε αυτή η πορεία προκοπής, την οποία έχουμε χαράξει, να μην διακοπεί. Αυτό τελικά είναι και το πραγματικό ζητούμενο των επόμενων εκλογών της 25ης Ιουνίου, εκλογές στις οποίες δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι πολίτες όχι απλά θα επανεπιβεβαιώσουν την επιλογή που έκαναν την 21η Μαΐου, αλλά θα μας δώσουν ακόμα υψηλότερα ποσοστά».

Τόνισε, δε, ότι «όσο ικανοποιημένοι είμαστε για το εκλογικό αποτέλεσμα της κάλπης της 21ης Μαΐου, άλλο τόσο δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας ούτε να είμαστε αλαζόνες, ούτε να θεωρήσουμε δεδομένο το αποτέλεσμα της δεύτερης κάλπης. Εδώ το “σκορ” της προηγούμενης κάλπης δεν μετράει στη δεύτερη κάλπη. Μετράει στον βαθμό που έστειλε η ελληνική κοινωνία ένα μήνυμα για το ποιος πρέπει να κυβερνήσει τη χώρα την επόμενη τετραετία, αλλά οι κάλπες πρέπει να ξαναγεμίσουν», σημειώνοντας ότι στόχος είναι «όλοι όσοι μας ψήφισαν να μας ξαναψηφίσουν και ενδεχομένως να μπορέσουμε να κερδίσουμε και κάποιους ακόμα τους οποίους θα πείσουμε. Πώς, φίλες και φίλοι; Όχι με ακρότητες, με ύβρεις, με τοξικότητα, αλλά με συγκεκριμένο και τεκμηριωμένο προγραμματικό λόγο».

Επίσης, κάνοντας ειδική αναφορά στα εθνικά θέματα, τόνισε ότι «η ταχύτητα με την οποία προμηθευτήκαμε τα 24 Rafale -που άλλαξαν τις ισορροπίες μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας- ήταν πρωτοφανής. Ήταν απόδειξη μιας συγκροτημένης πολιτικής ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων και μιας εξωτερικής πολιτικής, η οποία μπορεί να τείνει χείρα φιλίας προς την Τουρκία, αλλά ταυτόχρονα δεν υποχωρεί ούτε πόντο από την υπεράσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Και ότι μόνο μία ισχυρή Ελλάδα με ισχυρή οικονομία και με ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις μπορεί να διαπραγματευτεί αξιόπιστα με την Τουρκία τη μία βασική γεωπολιτική μας διαφορά: την Οριοθέτηση Θαλασσίων Ζωνών, δηλαδή ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Μπορούμε να το κάνουμε, αλλά πρέπει να το κάνουμε μόνο από θέση ισχύος και όχι από θέση αδυναμίας».

Υπογράμμισε, δε, ότι «την επόμενη μέρα, αυτό το οποίο χρειάζεται η χώρα είναι μία σταθερή, ισχυρή κυβέρνηση που να μπορεί να φέρει εις πέρας τις μεγάλες αλλαγές και τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Κανείς δεν θα ήθελε μία κυβέρνηση με οριακή πλειοψηφία, για λόγους που νομίζω όλοι σας αντιλαμβάνεστε. Και ο λόγος για τον οποίο ζητώ μία ασφαλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, δεν είναι αυτάρεσκος. Είναι γιατί ακριβώς γνωρίζω ότι μέσα από τις ισχυρές κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες τελικά στηρίζονται οι μεγάλες αλλαγές τις οποίες πρέπει να κάνουμε για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε στο δρόμο τον οποίο έχουμε πορευτεί αυτή την τετραετία. Και αυτό τελικά είναι το κρίσιμο ζητούμενο σε αυτή την κάλπη».

«Τα διλήμματα είναι πολύ καθαρά. Οι πολίτες πια νομίζω ότι μας γνωρίζουν όλους. Δεν πρόκειται να πειστούν από οποιαδήποτε απόπειρα οβιδιακής μεταμόρφωσης του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουν να μας πείσουν τώρα, ότι σε τέσσερις εβδομάδες θα αλλάξουν και θα πετύχουν όλα αυτά τα οποία δεν πέτυχαν τέσσερα χρόνια στην αντιπολίτευση. Τους ξέρουμε, τους μάθαμε. Ο ελληνικός λαός τους απέρριψε. Συνετρίβη ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την κάλπη. Αλλά δεν συνετρίβη μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ. Συνετρίβη και μια ολόκληρη πολιτική φιλοσοφία και κουλτούρα: η τοξικότητα, οι ύβρεις, ο “πολακισμός”, η χυδαιότητα. Δεν τα θέλουν αυτά άλλο οι Έλληνες, δεν τα θέλουν. Να το καταλάβουν πια, όλοι στην αντιπολίτευση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Ψέματα Μητσοτάκη για δήθεν μειώσεις φόρων – Απάντηση στη φορολεηλασία η μείωση ΦΠΑ και ΕΦΚ

Τσαπανίδου για θάνατο εγκύου στη Νέα Μάκρη: «Η ΝΔ άφησε πίσω της συντρίμμια στο ΕΣΥ»

Ο Άδωνις απειλεί με εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 14:30