search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:30
MENU CLOSE

Μόνο ο λαός σώζει τον λαό, με δυνατό ΚΚΕ!

10.06.2023 06:00
xourdakis 987- new

Είμαστε λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου και η επιδρομή από τα κοράκια, τις τράπεζες, τα funds στα φτωχόσπιτα καλά κρατεί!

Μόνο την τελευταία βδομάδα, τουλάχιστον  20 φτωχές, λαϊκές οικογένειες κάτω από την αποφασιστική παρέμβαση των συνδικάτων, του ΠΑΜΕ, αλλά και της κινητοποίησης των μελών και φίλων του ΚΚΕ, κράτησαν το σπίτι τους, δεν μπόρεσαν τα κοράκια να τους πετάξουν στον δρόμο. Πολλές από αυτές τις οικογένειες είχαν ανάπηρο. Όπως αυτή στα Πετράλωνα πριν μια εβδομάδα, στον Άγιο Παντελεήμονα ή στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική που πέταξαν στο δρόμο 81χρονο, επιβεβαιώνοντας με τον πιο τραγικό τρόπο, αυτό που λέμε από καιρό, ότι οι ανάπηροι και οι χρόνιοι πάσχοντες είναι τα πρώτα δραματικά θύματα των αντιλαϊκών πολιτικών όλων των κυβερνήσεων. Χτυπήθηκαν ιδιαίτερα μέσα στην κρίση, την πανδημία αλλά και σήμερα με την ακρίβεια. Ένα μεγάλο ποσοστό, από τα 700 χιλιάδες σπίτια που είναι για πλειστηριασμό, είναι σπίτια με ανάπηρους και χρόνιους πάσχοντες.

Για το ΚΚΕ καμία λαϊκή οικογένεια, πολύ περισσότερο η οικογένεια με ανάπηρο, δεν πρέπει να χάσει το σπίτι της. Αίτημα, που το επιβάλλουμε με τον αγώνα μας, έξω από κάθε σπίτι, σε κάθε γειτονιά ακυρώνοντας πλειστηριασμούς και εξώσεις. Στον αγώνα  που μπορεί να νιώσει ο καθένας ότι το σπίτι του είναι σπίτι όλου του κόσμου, ότι ο διπλανός είναι αδερφός του.

Άλλωστε, πολλοί συνάδελφοι μας ένιωσαν το ίδιο όταν έσωσαν το επίδομα τους, τη σύνταξη τους, με τις κινητοποιήσεις της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) έξω από τα σφαγεία των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπήρων (ΚΕΠΑ). Όταν αποτρέπαμε το κλείσιμο τμημάτων, για χρόνιους πάσχοντες μαζί με τους μαχόμενους υγειονομικούς. Όταν αποτρέπαμε το κόψιμο των σύγχρονων θεραπευτικών μέσων, τελευταίας τεχνολογίας για τα παιδιά με διαβήτη ή με τις κινητοποιήσεις έξω από τα ειδικά σχολεία, για το επικίνδυνο των κτηρίων, τα ζητήματα μεταφοράς και τις ελλείψεις προσωπικού.   Αναδεικνύοντας με τον πιο εμφατικό τρόπο τη δύναμη της αλληλεγγύης, του αγώνα, την επικαιρότητα του συνθήματος που έχει προβάλει το ΚΚΕ σ’ αυτές τις εκλογές, το «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ».

Ένα σύνθημα που βγήκε μέσα από την κινητοποίηση του κόσμου, για να σώσει τις περιουσίες του, τα χωριά του, στις πυρκαγιές της Β. Εύβοιας, που αναδεικνύει την αναγκαιότητα του σήμερα. Την ίδια στιγμή αυτό που βροντοφώναξαν εκατοντάδες χιλιάδες και ιδιαίτερα μαθητές και φοιτητές μ’ αφορμή το έγκλημα των Τεμπών ανέδειξε με τη σειρά του, το μεγάλο δίλημμα της εποχής μας, ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας.

Το ΚΚΕ με όλες του τις δυνάμεις, προσπαθεί να συμβάλλει για να συνειδητοποιήσει ο λαός τη δύναμη του και καλεί τον κόσμο σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά να το κάνει πράξη. Να νιώσει ο καθένας εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος μικροεπαγγελματίας ότι δεν είναι μόνος του αλλά έχει μια τεράστια οικογένεια, την τάξη που ανήκει, τους συναδέλφους του, τη γειτονιά του, που είναι άνθρωποι σαν και αυτόν με τις ίδιες αγωνίες και τις ίδιες ανάγκες.

Για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα ακόμη χειρότερα που ετοιμάζουν για τον λαό μας μετά τις εκλογές τα κόμματα του κεφαλαίου, ανεξαρτήτως του ρόλου που θα έχουν στην κυβέρνηση ή στη συμπολιτευόμενη «αντιπολίτευση», η ΕΕ με τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης και οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ σ’ αυτές τις εκλογές, για να δυναμώσει η εμπιστοσύνη στον αγώνα, στην αλληλεγγύη, γιατί καμία κυβέρνηση δεν είναι παντοδύναμη, όταν ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι ανάπηροι και οι χρόνιοι πάσχοντες και οι οικογένειες τους μάχονται για τα δικαιώματα τους. Για το σπίτι τους, για την δουλειά τους, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία και πρόνοια για να μην έχουμε ανθρώπους να πεθαίνουν, περιμένοντας ένα ασθενοφόρο ή επειδή κάνει κάποιος πλημμελώς ή σταματά τις θεραπείες του επειδή δεν έχει να πληρώσει. Σ’ αυτόν τον αγώνα, θα είναι πολύ χρήσιμοι οι ακόμη περισσότεροι βουλευτές του ΚΚΕ.

Για να απαντηθεί θετικά το μεγάλο αυτό δίλημμα, να νικήσει η ζωή, με μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση που κινητήρια δύναμη δεν θα είναι το κέρδος, αλλά η κάλυψη των συνεχώς διευρυνόμενων κοινωνικών αναγκών. 

*Ο Χάρης Χουρδάκης είναι υποψήφιος Βουλευτής με το ΚΚΕ στην Α’ Αθήνας Επικεφαλής της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών

Διαβάστε επίσης:

Aπό τις αυταπάτες στο Mea Culpa και άλλα κόλπα!

Ο ΣΥΡΙΖΑ κοιμάται όπως έστρωσε!

Δώρον άδωρον οι ρυθμίσεις χρέους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:21