search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 21:41
MENU CLOSE

Νταλάρας: Τα επίθετα για τον Γιάννη Μαρκόπουλο υπολείπονται της αξίας του

11.06.2023 11:42
markopoulos_ntalaras

«Σπουδαίο, ανατρεπτικό, ευφυή, πρωτοπόρο», χαρακτηρίζει τον Γιάννη Μαρκόπουλο, ο Γιώργος Νταλάρας στο συγκινητικό «αντίο», που δημοσίευσε στα social media.

«Γιάννη μου, σε ευχαριστώ για όλα μέσα από την καρδιά μου», προσθέτει ο ερμηνευτής, στέλνοντας τη σκέψη και την αγάπη του στη σύζυγο και την κόρη του τελευταίου των μεγάλων Ελλήνων συνθετών που πέρασε στην αιωνιότητα.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Γιώργου Νταλάρα:

«ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ. Σπουδαίος, ανατρεπτικός, ευφυής, πρωτοπόρος.Τα επίθετα για τον Γιάννη Μαρκόπουλο υπολείπονται της αξίας του. Ένας πραγματικά μεγάλος συνθέτης, σπουδαίος δημιουργός με ανεκτίμητο, πρωτότυπο έργο και προσφορά! Γιάννη μου, σε ευχαριστώ για όλα μέσα από την καρδιά μου!Βασιλική, Λένγκα, έχετε τη σκέψη και την αγάπη μου».

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος χάρισε στον Γιώργο Νταλάρα ένα από τα πιο εμβληματικά τραγούδια της ελληνικής μουσικής: Τα «Παραπονεμένα Λόγια», σε στίχους του επίσης μεγάλου, Μάνου Ελευθερίου.

«Πρόκειται για ένα πολιτικό τραγούδι, ένα απ’ τα πολλά που έγραψα όπως τα “Τραγούδια του Αγώνα” που φτιάξαμε με τον Μίκη Θεοδωράκη το ’71. Σε αυτή την ενότητα ήταν και τα “Παραπονεμένα λόγια” αλλά δεν το είχα τελειώσει. Είχα γράψει το πρώτο τετράστιχο και το άφησα στην άκρη. Μετά από χρόνια το έδωσα στον Γιάννη Μαρκόπουλο για να το μελοποιήσει και να το τραγουδήσει ο Νταλάρας. Σε αυτά τα πράγματα να ξέρετε τούτο: ένας στίχος όσο καλός και να είναι, αν δεν βοηθήσει η μαγεία της μουσικής, εάν δεν βοηθήσει η φωνή του τραγουδιστή, η τύχη του αλλάζει. Χωρίς τον Μαρκόπουλο και τον Νταλάρα τι τύχη θα είχε αυτό το τραγούδι;», είχε πει σε συνέντευξή του ο Μάνος Ελευθερίου  στον «Φιλελεύθερο« της Κύπρου για το τραγούδι που έμεινε στην ιστορία.

Διαβάστε επίσης:

Γιάννης Μαρκόπουλος: Το κρυφό μήνυμα στο «Ζαβαρακατρανέμια»

«Goodbye, Lindita» του Μάριο Μπανούσι

Poor Things: Το νέο trailer της ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 21:41