search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 13:50
MENU CLOSE

Ανδρουλάκης: «Επικίνδυνοι τυχοδιωκτισμοί από Μητσοτάκη – Τσίπρα για τους μειονοτικούς βουλευτές» (Video)  

12.06.2023 12:58
nikos_androulakis_new

Αιχμηρός κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και του Αλέξη Τσίπρα για την υπόθεση των μειονοτικών βουλευτών στην Ροδόπη και την Ξάνθη εμφανίστηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Νίκος Ανδρουλάκης.  

«Πυρά» σε ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τους μειονοτικούς βουλευτές  

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «ευαίσθητο εθνικό θέμα», ενώ ζήτησε από τους δύο πολιτικούς του αντιπάλους ξεκάθαρες εξηγήσεις.  

«Επειδή είμαστε σε προεκλογική περίοδο και πρόκειται για  ένα ευαίσθητο εθνικό θέμα, οφείλουν μέσα στην ημέρα να δώσουν σαφείς εξηγήσεις ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας και να αφήσουν τους επικίνδυνους τυχοδιωκτισμούς. Πρώτον, δεν πρέπει να υπάρχει βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, που να αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης, χριστιανός ή μουσουλμάνος. Η Συνθήκη της Λωζάνης, που κάνει λόγο για μουσουλμανική και όχι για “τουρκική” μειονότητα, είναι αυτή που έχει καθορίσει την ειρήνη και την ευημερία στην ευρύτερη περιοχή για πάρα πολλά χρόνια. Όποιος την αμφισβητεί, λειτουργεί εις βάρος της πατρίδας μας, ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης στο Mega.  

Παράλληλα ο Νίκος Ανδρουλάκης έστρεψε τα «πυρά» του και κατά του ΣΥΡΙΖΑ καθώς όπως είπε δεν ψήφισε το νόμο για την εκλογή του μουφτή, ενώ τα όσα είπε η Ντόρα Μπακογιάννη στην περιοχή τα χαρακτήρισε προσβλητικά. «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απαντήσει γιατί δεν ψήφισε τον νόμο για την αλλαγή του μουφτή πέρυσι το καλοκαίρι. Και τρίτο σημείο, δεν περίμενα ποτέ από την κυρία Μπακογιάννη, με την εμπειρία που έχει, να πάει στη Θράκη και να μιλήσει σε Έλληνες πολίτες ανεξάρτητα αν είναι χριστιανοί ή μουσουλμάνοι ως πολιτευτής της δεξιάς του ’60. Ο λόγος που άκουσα στο βίντεο που έχει αναρτηθεί, είναι προσβλητικός για το σύνολο του ελληνικού λαού και πιστεύω ότι και η κυρία Μπακογιάννη μέσα στην ημέρα πρέπει να ανασκευάσει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.  

Νέο «όχι» σε συγκυβέρνηση με τη ΝΔ  

«Τα προγράμματά μας αποκλίνουν σε απόλυτο βαθμό, άρα σενάριο συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει. Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα των εκλογών δείχνει ότι ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι η αξιόπιστη ισχυρή αντιπολίτευση, η ισχυρή προοδευτική δύναμη», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης επαναλαμβάνοντας τη θέση του για συμμετοχή σε συγκυβέρνηση με την Νέα Δημοκρατία ακόμα και αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. «Στις 14 Μαΐου ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν έχει να συζητήσει τίποτα με το ΠΑΣΟΚ, διότι είναι μια “αντιμεταρρυθμιστική δύναμη”. Ήρθε ο κ. Μητσοτάκης να πει ότι είναι αντιμεταρρυθμιστική δύναμη το κόμμα, που κράτησε τη χώρα στη ζώνη του ευρώ – όταν ο ίδιος το 2010 υποστήριζε ό,τι και ο κ. Τσίπρας μέχρι να κατακτήσουν την εξουσία –, όταν όλες οι μεταρρυθμίσεις στη χώρα όπως το ΑΣΕΠ, οι ανεξάρτητες αρχές, η Διαύγεια, ό,τι είχε να κάνει με την αξιοκρατία, την ενίσχυση των θεσμών και την αυτοδιοίκηση είναι έργο αυτού του κόμματος. Το ΠΑΣΟΚ είναι αντιμεταρρυθμιστική δύναμη; Πότε στήριξε μια μεταρρύθμιση η Νέα Δημοκρατία; Πάντα ήταν απέναντι στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις», πρόσθεσε.  

Ψηλά στην ατζέντα η Δημόσια Υγεία  

Ο Νίκος Ανδρουλάκης «έστρεψε τα βέλη του» και για τη Δημόσια Υγεία και τη συζήτηση που έχει ανοίξει μετά τις τραγικές ελλείψεις το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τους τρεις θανάτους λόγω απουσία ασθενοφόρου. Μίλησε για σχέδιο το οποίο μπορεί να υλοποιηθεί από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.  «Για την υγεία, λένε Πού θα βρείτε τα λεφτά; Το Ταμείο Ανάκαμψης έγινε για την πανδημία. Δεν έγινε για να μοιραστεί σε ολιγάρχες. Η πανδημία με τους χιλιάδες νεκρούς γέννησε μια μεγάλη ανάγκη. Έπρεπε το μεγαλύτερο ποσοστό του Ταμείου Ανάκαμψης και όχι το 2-4% που δίνει η Νέα Δημοκρατία, αλλά το 8-10%  να δοθεί  στη δημόσια υγεία. Δεν μπορεί να υποδέχεσαι στην Κω ένα εκατομμύριο τουρίστες, ο ντόπιος πληθυσμός να περιμένει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και να διαθέτεις ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Επέλεξε όμως να προσλάβει χίλιους για την πανεπιστημιακή αστυνομία, η οποία έχει εξαφανιστεί», επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης. 

«Θέλουμε να στηρίξουμε το κοινωνικό κράτος για να μην έχουμε για παράδειγμα λίστες αναμονής 3.500 χειρουργείων στο  νοσοκομείο ‘’Παπανικολάου’’, γιατί χρειάζονται 28 αναισθησιολόγους αλλά έχουν μόλις 7. Το ΕΚΑΒ χρειάζεται  700 διασώστες αλλά δεν γίνονται προσλήψεις με αποτέλεσμα σε 67 σημεία να υπάρχει ένα ασθενοφόρο για μια 24ωρη βάρδια», συμπλήρωσε.  

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας για Θράκη: Η Άγκυρα τρίβει τα χέρια της με τις πρακτικές Μητσοτάκη – Ωμός εκβιασμός οι δηλώσεις Μπακογιάννη

Κωνσταντοπούλου: Είμαστε το μόνο κίνημα που μιλάει για την αγάπη – Κι ο Χριστός μίλησε για αγάπη και το πλήρωσε (videos)

Τσίπρας: Συνάντηση με Σαρμά, με φόντο τα «επικίνδυνα παιχνίδια» ΝΔ με τη Θράκη – Το στοίχημα της Κρήτης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 13:50