search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 14:21
MENU CLOSE

Δήμος Αθηναίων: Πρόστιμο και στο ΚΚΕ για αφισοκόλληση – Μπακογιάννης: «Ο ρυπαίνων θα πληρώνει»

12.06.2023 12:54
KKE-AFISA

Πρόστιμο ύψους 21.600 ευρώ επέβαλε ο Δήμος Αθηναίων στο ΚΚΕ για αφισοκόλληση σε κεντρικούς δρόμους και πλατείες της πόλης.

Πρόκειται για το δεύτερο -κατά σειρά- πρόστιμο που επιβάλλεται σε πολιτικό κόμμα, ύστερα από αυτό που αντίστοιχα βεβαιώθηκε την περασμένη Παρασκευή στο ΜεΡΑ25, ύψους 15.900 ευρώ, για αφισορύπανση με προεκλογικό υλικό, αφίσες και φυλλάδια.

Συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες του δήμου διαπίστωσαν «παράνομα τοποθετημένες προεκλογικές αφίσες» του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας στις οδούς Πανεπιστημίου, Πατησίων, Χαλκοκονδύλη, Ακαδημίας και πλατεία Κάνιγγος.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την επικαιροποίηση στον κανονισμό καθαριότητας πρωτοβουλια της δημοτικής αρχής και εγκρίθηκε το 2022 από το δημοτικό συμβούλιο, περιλαμβάνεται πρόβλεψη για επιβολή χρηματικού προστίμου: Με βάση τον νέο αυτόν κανονισμό, οι υπηρεσίες του δήμου όχι μόνο απομακρύνουν τις παράνομα τοποθετημένες αφίσες, αλλά επιβάλουν και το σχετικό πρόστιμο για «αυθαίρετη ρύπανση».

Στη σχετική ανακοίνωση του δήμου, αναφέρεται ότι από τον Μάιο έχουν παραχωρηθεί στα κόμματα -ατελώς- δημόσιοι χώροι για χρήση προεκλογικών περιπτέρων, καθώς επίσης και 450 στέγαστρα σε στάσεις για ανάρτηση του προεκλογικού υλικού.

«Ο ρυπαίνων στην Αθήνα θα πληρώνει»

Σε σχετική ανάρτησή του ο Κώστας Μπακογιάννης αναφέρει: «Σήμερα επιβάλαμε δεύτερο πρόστιμο, αυτή τη φορά 21.600€, σε άλλο πολιτικό κόμμα για παράνομη ρύπανση με αφίσες. Συνεχίζουμε την εφαρμογή του νέου κανονισμού καθαριότητας που ψηφίσαμε. Χωρίς εξαιρέσεις. Ο ρυπαίνων στην Αθήνα θα πληρώνει».

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας για Θράκη: Η Άγκυρα τρίβει τα χέρια της με τις πρακτικές Μητσοτάκη – Ωμός εκβιασμός οι δηλώσεις Μπακογιάννη

Κωνσταντοπούλου: Είμαστε το μόνο κίνημα που μιλάει για την αγάπη – Κι ο Χριστός μίλησε για αγάπη και το πλήρωσε (videos)

Πόσο επικίνδυνη είναι η ιστορία της Ροδόπης – Οι ευθύνες των κομμάτων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 14:21