search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 09:56
MENU CLOSE

Γιάννης Μαρκόπουλος: Την Πέμπτη η εξόδιος ακολουθία

12.06.2023 00:20
GIANNIS MARKOPOULOS

Το απόγευμα της Πέμπτης, 15 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία για τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο.

Ο μουσικοσυνθέτης, που σφράγισε με την παρουσία του την ελληνική μουσική, πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 84 ετών, ύστερα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος υπήρξε ένας από τους τελευταίους της γενιάς των σπουδαίων ελλήνων συνθετών μεταπολεμικά. Με τις πρωτοποριακές συνθέσεις του άνοιξε μουσικούς δρόμους σε προηγούμενες δεκαετίες, καταθέτοντας έργα που χαρακτηρίζονται στο σύνολό τους ως νέα πρόταση και τομή για την τότε ελληνική μουσική πραγματικότητα. 

Πέρα από συγγενείς και φίλους, πλήθος κόσμου αναμένεται να αποχαιρετίσει το απόγευμα (5 μ.μ.) της Πέμπτης τον κορυφαίο δημιουργό στη Μητρόπολη Αθηνών.

Από χθες, άλλωστε, άνθρωποι από το πολιτικό και καλλιτεχνικό στερέωμα αποχαιρέτισαν με λόγια συγκίνησης τον Γιάννη Μαρκόπουλο.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: «Βροχή» κλήσεων στην Πυροσβεστική προκάλεσε η καταιγίδα

Ομόνοια: Σύλληψη 63χρονου παιδόφιλου – Τον παγίδεψαν οι γονείς ανήλικης

Θεσσαλονίκη: Αιματηρή συμπλοκή μέσα στο ΑΠΘ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 09:55