search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 03:16
MENU CLOSE

Γερμανία: Τρομάζει η άνοδος του ακροδεξιού AfD – Δημοσκοπικό ρεκόρ σε νέα μέτρηση

13.06.2023 13:31
afd_germany

Η Εναλλακτική για τη Γερμανία (ΑfD) καταγράφει το ιστορικά υψηλότερο δημοσκοπικό ποσοστό της σε νέα έρευνα, φθάνοντας το 19,5%.

Στην ίδια δημοσκόπηση, τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού χάνουν την πλειοψηφία.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου INSA για λογαριασμό της εφημερίδας BILD, το ακροδεξιό AfD κερδίζει μισή μονάδα από την προηγούμενη δημοσκόπηση και φτάνει στο 19,5%, στην υψηλότερη τιμή που έχει μετρηθεί έως τώρα από το Ινστιτούτο.

Η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) προηγείται με 27% (+0,5), ακολουθεί το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) με 20% (+1) και η AfD βρίσκεται στην τρίτη θέση. Οι Πράσινοι έχασαν μισή μονάδα και περιορίζονται στο 13%, όπως και η Αριστερά, η οποία πέφτει κάτω από το εκλογικό όριο, με 4,5%. Οι Φιλελεύθεροι (FDP), με απώλεια μίας μονάδας, πέφτουν στο 8%.

Με αυτά τα ποσοστά, τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού συγκεντρώνουν 41% και χάνουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Εφικτή θα ήταν και πάλι μόνο μια τρικομματική κυβέρνηση, υπό το CDU.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στο Νότιγχαμ: Τρεις νεκροί στο κέντρο της πόλης – Συνελήφθη 31χρονος ως ύποπτος για φόνο (Videos)

Παλαιοντολόγος ανακάλυψε κατά λάθος τον αρχαιότερο εγκέφαλο ασπόνδυλου (video/photos)

Ουκρανία: Αποκαλύφθηκαν χιλιάδες ανθρώπινοι σκελετοί μόλις τραβήχτηκαν τα νερά του φράγματος – Η εξήγηση (σκληρές εικόνες)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31