search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 01:16
MENU CLOSE

Ουκρανία: Αποκαλύφθηκαν χιλιάδες ανθρώπινοι σκελετοί μόλις τραβήχτηκαν τα νερά του φράγματος – Η εξήγηση (σκληρές εικόνες)

13.06.2023 12:18
ukraine_1306_1460-820_new

Το άδειασμα μιας τεράστιας δεξαμενής νερού στον ποταμό Δνείπερο της Ουκρανίας, μετά την καταστροφή του φράγματος Νόβα Κάχοβκα, την περασμένη εβδομάδα, προκάλεσε μια απόκοσμη εικόνα, καθώς ο απέραντος λασπότοπος γέμισε ανθρώπινους σκελετούς, απομεινάρια του βίου παρελθόντος της περιοχής.

Σε βίντεο και φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στην ουκρανική πλευρά και στα εδάφη που κατέχουν οι Ρώσοι, στις δύο όχθες του ποταμού Δνείπερου, φαίνεται πως εκεί που ήταν η τεράστια δεξαμενή νερού τώρα βγήκαν στην επιφάνεια σκελετοί και κρανία και μάλιστα το ένα με κράνος της εποχής του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.

Ιστορικοί εκτιμούν ότι κάποιοι από τους σκελετούς μπορεί να ανήκουν σε ανθρώπους που σκοτώθηκαν σε μία μάχη που έγινε πριν από 80 χρόνια στην περιοχή όπου σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη η αντεπίθεση των Ουκρανών εναντίο των Ρώσων, γύρω από τη Νικόπολη και τη Καμιάνκα-Ντίπροβσκα. Η Μάχη του Δνείπερου ήτα μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν εκδηλώθηκε η αντεπίθεση του σοβιετικού στρατού εναντίον των ναζιστικών στρατευμάτων, με την εμπλοκή περισσοτέρων από 6 εκατομμυρίων στρατιωτών.

Στα τέλη το 1943 το επίκεντρο των επιχειρήσεων ήταν στη Νικόπολη, στη δεξιά όχθη του ποταμού, όπου βρισκόταν ένα ορυχείο σιδήρου που ο Χίτλερ ήθελε να ελέγχει πάση θυσία. Η Wehrmacht πολεμούσε για να κρατήσει τον έλεγχο της περιοχής, ενώ οι σοβιετικές δυνάμεις υπό τον στρατάρχη Ρόντιον Μαλινόβσκι έκαναν μαζική αντεπίθεση, με αποτέλεσμα να υποχρεώσουν τους ναζί να εγκαταλείψουν τη Νικόπολη τον Φεβρουάριο του 1944.

Ο Αντρίι Σόλονετς, ιστορικός στο Εθνικό Μουσείο Ιστορίας της Ουκρανίας, δήλωσε ότι «οι απώλειες των σοβιετικών στρατευμάτων ήταν μεταξύ 30.000 και 60.000 ανδρών, ενώ οι γερμανικές και ρουμανικές δυνάμεις έχασαν περίπου 20.000 άνδρες».

Ο Ολεκσίι Κόκοτ, ειδικός σε θέματα του γερμανικού στρατού, δήλωσε ότι ο Κόκκινος Στρατός έθαβε τους νεκρούς του, ενώ «οι νεκροί Γερμανοί στρατιώτες έμεναν στα χωράφια… γι’ αυτό οι σκελετοί που βγήκαν στην επιφάνεια μπορεί να ανήκουν σε Γερμανούς στρατιώτες».

Πολλοί από τους Γερμανούς  που σκοτώθηκαν στις μάχες εκείνης της περιόδου έμειναν στα χωράφια, τα οποία στη συνέχεια κατακλύσθηκαν με την οικοδόμηση του φράγματος Νόβα Κάχοβκα, το 1956.

Διαβάστε επίσης:

Εκουαδόρ: Η «νεκρή» άρχισε να χτυπάει το φέρετρο από μέσα – Σε σοκ όσοι ήταν στην κηδεία της (Video)

Αράχνη «μαύρη χήρα» πιάστηκε στον «ιστό» σαρκοφάγου φυτού (Video)

Κολομβία: Η συγκινητική ζωγραφιά των παιδιών που διασώθηκαν στη ζούγκλα – «Πόλεμος» για την κηδεμονία (photos/videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:05