search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 22:44
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Εν αναμονή την προσέλευσης του Ντόναλντ Τραμπ στο ομοσπονδιακό δικαστήριο (photos/video)

13.06.2023 13:00
DONALD TRUMP

Σε κατάσταση ετοιμότητας έχουν τεθεί οι δυνάμεις ασφαλείας στο Μαϊάμι περιμένοντας την ιστορική προσέλευση του τέως προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, στο ομοσπονδιακό δικαστήριο, μετά την απαγγελία 37 κατηγοριών εναντίον του για την κατοχή διαβαθμισμένων κρατικών εγγράφων αφότου έφυγε από τον Λευκό Οίκο.

«Είμαστε έτοιμοι για διάφορα σενάρια ως προς το πλήθος που μπορεί να συγκεντρωθεί», διαβεβαίωσε ο δήμαρχος Φράνσις Σουάρες.

Θα τον ακολουθήσουν οι οπαδοί του στο δικαστήριο;

Ο Ντόναλντ Τραμπ, που δηλώνει αθώος, ενθαρρύνει τους υποστηρικτές του να μεταβούν στο Μαϊάμι όταν θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο, γράφοντας στα social media: «ΘΑ ΣΑΣ ΔΩ ΣΤΟ ΜΑΪΑΜΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ».

Κανένας δεν μπορεί να εκτιμήσει πόσοι υποστηρικτές του Τραμπ θα μεταβούν στη Φλόριντα, αν και υπάρχουν πληροφορίες για κινητοποίηση δεκάδων λεωφορείων.

Ωστόσο ο Τραμπ είχε απευθύνει μιαν ανάλογη πρόσκληση προς τους υποστηρικτές του όταν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο στη Νέα Υόρκη, αλλά τελικά εμφανίστηκαν ελάχιστοι.
Το Ινστιτούτο Στρατηγικού Διαλόγου, ένα think tank που παρακολουθεί και αναλύει δηλώσεις, πληροφορίες και φήμες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, λέει ότι «κάποιοι υποστηρικτές του Τραμπ εκφράζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την πρόθεση να διαδηλώσουν στο Μαϊάμι και στην πόλη της Νέας Υόρκης, αλλά δεν υπάρχουν ενδείξεις για μεγάλης κλίμακας κινητοποιήσεις».

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Τραμπ και η αποστάσεις του Λ.Οίκου

Ο Τραμπ αναμένεται ότι θα εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου σήμερα Τρίτη και χθες είχε συναντήσεις με τους δικηγόρους του στο Μαϊάμι.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει διατυπώθηκαν μετά την έρευνα που διεξήχθη υπό την επίβλεψη του ειδικού συμβούλου του υπουργείου Δικαιοσύνης Τζακ Σμιθ, και αφορούν στον εντοπισμό διαβαθμισμένων εγγράφων στην ιδιωτική κατοικία του τέως προέδρου, τα οποία προφανώς πήρε μαζί του όταν έφυγε από τον Λευκό Οίκο, τον Ιανουάριο του 2021. Ο Τραμπ αρνείται ότι έχει διαπράξει οποιοδήποτε λάθος και χαρακτηρίζει πολιτικά υποκινούμενη την έρευνα.

Γερουσιαστές του ρεπουμπλικανικού κόμματος επιχειρούν να υποβαθμίσουν τη νέα δικαστική περιπέτεια του Ντόναλντ Τραμπ , ο οποίος είναι ο πρώτος πρώην ένοικος του Λευκού Οίκου που αντιμετωπίζει κατηγορίες από τις ομοσπονδιακές αρχές.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση της γερουσιαστού Τζόνι Ερνστ, ότι «και η Χίλαρι Κλίντον είναι 33.000 email σε παράνομο σέρβερ στο σπίτι της, ενώ ο Τζο Μπάιντεν είχε υλικό αποθηκευμένο σε τέσσερις τοποθεσίες».

Πολλοί γερουσιαστές υιοθετούν την άποψη Τραμπ για πολιτικά κίνητρα πίσω από την έρευνα και για «εργαλειοποίηση» του υπουργείου Δικαιοσύνης και «μη ισότιμη εφαρμογή του νόμου».
Την ίδια ώρα ο Λευκός Οίκος τηρεί αποστάσεις από την υπόθεση, με τους εκπροσώπους της προεδρίας και του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας να δέχονται ερωτήσεις, αλλά να αποφεύγουν οποιοδήποτε σχόλιο.

«Δεν πρόκειται να μιλήσω για την υπόθεση. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι έχουμε έναν πρόεδρο που σέβεται την ισχύ του νόμου», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν-Πιερ.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στο Νότιγχαμ: Τρεις νεκροί στο κέντρο της πόλης – Συνελήφθη 31χρονος ως ύποπτος για φόνο (Videos)

Παλαιοντολόγος ανακάλυψε κατά λάθος τον αρχαιότερο εγκέφαλο ασπόνδυλου (video/photos)

Ουκρανία: Αποκαλύφθηκαν χιλιάδες ανθρώπινοι σκελετοί μόλις τραβήχτηκαν τα νερά του φράγματος – Η εξήγηση (σκληρές εικόνες)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 22:42