search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 20:11
MENU CLOSE

Κωνσταντέλλος: Η κλιματική ουδετερότητα το μεγάλο «στοίχημα»

14.06.2023 15:34
KWNSTANTELLOS
Eurokinissi

Ο δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης έχει μειώσει τις ενεργειακές καταναλώσεις κατά 52% και σύντομα θα φτάσει αυτό το ποσοστό στο 70%, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δήμαρχος, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. Στόχος του είναι η κλιματική ουδετερότητα.

Η επίτευξη του στόχου της κλιματικής ουδετερότητας μέσω της ανάληψης πρωτοβουλιών για την πράσινη μετάβαση του δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης είναι το μεγάλο «στοίχημα» για τον κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλο.

Όπως δήλωσε στο CNN Greece ο Δήμαρχος Βάρης-ΒούλαςΒουλιαγμένης, ήδη ο δήμος έχει μειώσει τις ενεργειακές καταναλώσεις κατά 52% και σύντομα θα φτάσει αυτό το ποσοστό στο 70%, προσεγγίζοντας τον στόχο της κλιματικής ουδετερότητας. Γεγονός που έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς στην τρέχουσα συγκυρία η ενέργεια και η ψηφιοποίηση είναι οι νέες υποδομές.

Για το σκοπό αυτό ο δήμος έχει αξιοποιήσει το σύνολο των διαθέσιμων χρηματοδοτικών προγραμμάτων, συνδυάζοντας την ενεργειακή αναβάθμιση με την ψηφιοποίηση των υποδομών της περιοχής.

Παράλληλα, όπως τονίζει, μολονότι χρειάστηκε να διαχειριστεί τα θέματα τριών πόλεων σε μία, μετά τη συγχώνευση της Βάρης με τη Βούλα και τη Βουλιαγμένη, η εικόνα της πόλης βελτιώνεται.

Αναφερόμενος στα μελλοντικά του βήματα και ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο κ. Κωνσταντέλλος αναφέρει πως «το όραμά μας είναι να ολοκληρώσουμε ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα» ξεκαθαρίζοντας πως σκοπεύει να φέρει σε πέρας όσα έχει εξαγγείλει, όπως εξάλλου έκανε και στο παρελθόν.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας από Λασίθι: «Θέλουμε μία παντοδύναμη αλαζονική κυβέρνηση ή μία υγιή Δημοκρατία;»

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αναβάλλεται η αποψινή του ομιλία στην Πάτρα λόγω του πολύνεκρου ναυαγίου

«Πυρά» Βενιζέλου για τους χειρισμούς στην Ροδόπη – «Αν είχαν πάει στην ΝΔ θα υπήρχε η ίδια αντίδραση»; (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 20:08