search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 13:51
MENU CLOSE

«Πυρά» Βενιζέλου για τους χειρισμούς στην Ροδόπη – «Αν είχαν πάει στην ΝΔ θα υπήρχε η ίδια αντίδραση»; (videos)

14.06.2023 11:30
VAGGELIS-VENIZELOS

Θέση για την κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των μειονοτικών βουλευτών στην Ροδόπη πήρε με συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «κατακεραύνωσε» την Νέα Δημοκρατία καθώς κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση για το τι θα έκανε εάν ως αρχηγός κόμματος αντιμετώπιζε αυτές τις κατηγορίες για εκλεγμένους μειονοτικούς βουλευτές του, με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να απαντά ξεκάθαρα: «Μπορείτε να ρωτήσετε τους αρχηγούς των κομμάτων μεθαύριο για το θέμα αυτό.

Εάν οι ψήφοι της μειονότητας είχαν κατευθυνθεί στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, θα υπήρχε η ίδια αντίδραση; Γιατί κατά καιρούς έχουμε οργανωμένη, ας το πούμε έτσι, μετάβαση ψήφων, προώθηση ψήφων προς διάφορα κόμματα στην περιοχή. Είναι ζητήματα τα οποία μας απασχολούν δεκαετίες, τα χειριζόμαστε με πολύ μεγάλη λεπτότητα και προσοχή και με βάση το Διεθνές Δίκαιο», είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Είναι παράκλησή μου, θα έλεγα, εθνική να αποφεύγουμε τέτοιου είδους συζητήσεις δημόσια με τέτοιον τρόπο», πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Έχετε ελέγξει τη συμπεριφορά την εκλογική της μειονότητας της Θράκης τα τελευταία 50 χρόνια, σε όλη τη μεταπολίτευση, στις βουλευτικές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές; Έχουμε θυμηθεί και έχουμε συνεκτιμήσει τι έχουν ψηφίσει κατά προτίμηση όλα αυτά τα χρόνια; Θα δείτε ότι υπάρχουν πάρα πολλές εναλλαγές, παραλλαγές, ότι υπάρχει ένα πρόβλημα και, εν πάση περιπτώσει, έχουμε αναρωτηθεί γιατί το ελληνικό κράτος εδώ και πολλές δεκαετίες, μετά τη Συνθήκη της Λωζάνης, δέχτηκε να λειτουργεί ένα τουρκικό προξενείο εγκατεστημένο στην Κομοτηνή; Γιατί στην Κομοτηνή το τουρκικό προξενείο;

Εν πάση περιπτώσει, ας πάρουμε ορισμένες βασικές αρχές για να ξέρουμε πώς πρέπει να χειριζόμαστε τέτοιου είδους λεπτά και, θα έλεγα, μακροχρόνιας εμβέλειας ζητήματα. Πρόκειται για Έλληνες πολίτες οι οποίοι πρέπει να απολαμβάνουν όλων των συνταγματικών τους δικαιωμάτων, όλων των δικαιωμάτων τους κατά το Διεθνές Δίκαιο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και κατά το Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Βενιζέλος.

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ: Η «προφητική» ερώτηση για τον Τούρκο Πρόξενο στην Κομοτηνή 

ΣΥΡΙΖΑ: Προσπάθεια για αλλαγή ατζέντας με πρόγραμμα και αποδόμηση των εξαγγελλιών Μητσοτάκη για οικονομία – μισθούς

Στην ουρά πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ για μία υπουργική καρέκλα – Ταραχή στη ΝΔ 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 13:49