search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 18:48
MENU CLOSE

Angelina Jolie για ναυάγιο στην Πύλο: «Κανείς δεν ρισκάρει τη ζωή του έτσι, εκτός αν δεν έχει επιλογές»

16.06.2023 14:12
angelina-jolie_1606_1460-820_new
credit: AP

Το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο σχολίασε, με stories στο Instagram, η γνωστή ηθοποιός και πρώην πρέσβειρα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Angelina Jolie.

Τα stories της Jolie στο Instagram:

«Αηδιασμένη από αυτή την είδηση. Κανείς δεν ρισκάρει τη ζωή του με αυτόν τον τρόπο, εκτός αν δεν έχει επιλογές. Γνώριζα έναν άντρα που έχασε τη γυναίκα του και την κόρη του, αφού κρατούσε τα σώματα τους τους για ώρες προσπαθώντας να τις κρατήσει στη ζωή. Ρώτησα γιατί θα έμπαιναν σε ένα τόσο γεμάτο σκάφος αν φαινόταν επικίνδυνο; Και γιατί να το ρισκάρεις εξαρχής;

Μου απάντησε πως ήταν για χρόνια σε εμπόλεμη ζώνη και προσπαθούσε να βοηθήσει ως γιατρός. Έπειτα πήρε την οικογένειά του μακριά από τον πόλεμο σε μια συνοριακή χώρα όπου αντιμετώπισαν διακρίσεις. Δεν μπορούσαν να δουλέψουν, η κόρη του δεν μπορούσε να πάει σχολείο. Η σύζυγος παρενοχλούνταν τακτικά και τον παρακάλεσε να κανονίσει να μπουν σε βάρκα.

[…] Η βάρκα τα κατάφερε μέχρι τα μισά. Μου είπε πως δυσκολευόταν πολύ να αναπνεύσει. Όλοι ήταν τρομοκρατημένοι. Μετά μία άλλη βάρκα τους χτύπησε. Όλοι ούρλιαξαν. Η βάρκα άρχισε να βυθίζεται. Προσπάθησε ώρες να σώσει τη σύζυγο και την κόρη του. Δεν μπορούσε να τις κρατήσει στην επιφάνεια και τις έχασε. Αφιέρωσε τη ζωή του να βοηθάει άλλους σαν γιατρός. Δεν είναι κακός άνθρωπος ή κακός πατέρας. Δεν είχε επιλογές».

Διαβάστε επίσης:

Ιταλία: Μαθητές αποχαιρετούν με τον πιο συγκινητικό τρόπο τον καθηγητή τους που βγαίνει στη σύνταξη (video)

Βρετανία: Ανακαλύφθηκε νέο είδος δεινοσαύρου (photos/videos)

Iσπανία: Καρχαρίας σκόρπισε τον τρόμο σε παραλία – Βγήκε στα ρηχά (Video/Photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 18:48