search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 12:29
MENU CLOSE

Άγριος καυγάς Λένας Διβάνη – Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2286
15/06/2023
18.06.2023 23:38
DIVANI

Μια άκρως ενδιαφέρουσα «κόντρα» βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και μερικές ημέρες στον χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης με αφορμή δηλώσεις στη δημόσια τηλεόραση της ομότιμης, πλέον, καθηγήτριας της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ Λένας Διβάνη και της διοίκησης της σχολής.

Στις δηλώσεις της η Διβάνη – η οποία παραιτήθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο από καθηγήτρια της Νομικής – κατήγγειλε ότι γίνονται «ντιλ» μεταξύ καθηγητών και φοιτητικών παρατάξεων λέγοντας, μάλιστα, πως «εγώ έμαθα ότι πουλιούνται οι βαθμοί μου. Μάθημα δεύτερης επιλογής. Καταλαβαίνεται τι γίνεται στα πρώτης επιλογής».

Η βαρύτατη αυτή καταγγελία δεν πέρασε απαρατήρητη και η Κοσμητεία της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ εξέδωσε ανακοίνωση σε πολύ υψηλούς τόνους, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «η δήλωση αυτή είναι παντελώς αστήρικτη – δεν αναφέρει τίποτε το συγκεκριμένο προς θεμελίωση της –, αναληθής, άκρως άδικη και δυσφημιστική για τη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ, τους καθηγητές, τους φοιτητές και το σύνολο του προσωπικού, που όλοι μαζί μοχθούν για ένα καλύτερο μέλλον των φοιτητών μας. Δεν πρόκειται απλώς για fake news, είναι λασπολογία κατωτάτης υποστάθμης».

«Η κ. Διβάνη», συνεχίζει η ανακοίνωση, «έως την παραίτησή της για “προσωπικούς λόγους”, όπως η ίδια ανέφερε στη σχετική επιστολή της (μόλις λίγους μήνες πριν από τη συνταξιοδότησή της), ουδέποτε είχε προβεί σε καταγγελία – και μάλιστα τέτοιας σοβαρότητας – όπως είχε την υποχρέωση και εκ του νόμου και ηθικά» και διερωτάται «γιατί επέλεξε τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία να προβεί σε μία τόσο σοβαρή καταγγελία δύο χρόνια μετά την έξοδό της και με αυτό τον πλήρως αδόκιμο, αβάσιμο και ασόβαρο τρόπο».

Να αναμένουμε συνέχεια;

Διαβάστε επίσης:

Υπό… παρακολούθηση τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Πέφτουν οι τόνοι της ΝΔ για τη Ροδόπη

Γκάζια του Μητσοτάκη σε στελέχη και υποψηφίους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 12:29