search
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 00:00
MENU CLOSE

Ο Τσίπρας και η αντίφαση για την 8κομματική Βουλή

19.06.2023 15:20
tsipras 543- new

Αίσθηση προκάλεσε στο αριστερό ακροατήριο η χθεσινή αναφορά του Αλέξη Τσίπρα πως βασικός στόχος και επιδίωξη του Μητσοτάκη είναι «μια 7κομματική, ακόμη και 8κομματική Βουλή», δηλαδή «μια Βουλή γραφική και απαξιωμένη, με μια αντιπολίτευση κατακερματισμένη κι ένα πολιτικό σκηνικό που θα παραπέμπει σε χώρες και δημοκρατίες με απολυταρχικές κυβερνήσεις».

Αντικειμενικά, εκ της διατύπωσής της η πρόταση αυτή διαβάζεται ως ταύτιση της πολυφωνίας με τις αυταρχικές κυβερνήσεις ή τις «απολυταρχικές» όπως είπε ο ίδιος ο Τσίπρας. Κάτι που είναι αντιφατικό και μόνο αν αναλογιστεί κανείς ότι η πολυφωνία είναι κεντρικό στοιχείο στην αντίληψη και την πολιτική πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα αν ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε απλώς να επισημάνει ότι στην συγκεκριμένη κάλπη φλερτάρουν με την είσοδο στη Βουλή συγκεκριμένα κόμματα με γραφικούς αρχηγούς, τα οποία ο Μητσοτάκης πριμοδοτεί σε βάρος άλλων και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, είναι κάπως διαφορετικό.

Από τους «θιγόμενους», πάντως, ο Γιάνης Βαρουφάκης εκ του ΜέΡΑ25 το απάντησε στο χαλαρό, λέγοντας αφενός ότι απορεί με αυτή την αναφορά και πως «η πολυφωνία είναι καλό πράγμα», αυτό που δεν είναι καλό πράγμα «είναι η κακοφωνία», το «να έχεις πολλές φωνές και να δημιουργούν θόρυβο. Η φωνή του ΜέΡΑ25 δεν ήταν ποτέ κακόφωνη. Θέλω να σας θυμίσω ότι στη Βουλή ήμασταν άκρως πολιτισμένοι, μιλάγαμε πάντα με επιχειρήματα… Μπορείτε να διαφωνήσετε με τα επιχειρήματά μας αλλά εμείς καταθέταμε τροπολογίες, προτάσεις νόμου».

Διαβάστε επίσης:

Ντιμπέιτ μέσω… διακαναλικής και Ιωαννίνων

Τρίτωσε το κακό…

Περιφέρεια Αττικής: Ο «Πελεγρίνης» ήταν η… αρχή – Με ποιους συζητάει ο Πατούλης 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 23:59