search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 15:01
MENU CLOSE

Τιτανικός: Βίντεο animation δείχνουν το βάθος όπου χάθηκε το βαθυσκάφος Titan

21.06.2023 18:39
Untitled design – 2023-06-21T183223.873
Oceangate file

Την ώρα που όλος ο πλανήτης παρακολουθεί τις προσπάθειες εντοπισμού του βαθυσκάφους Titan που αγνοείται στον Ατλαντικό, δύο εντυπωσιακά animation δίνουν μια εικόνα για τα αβυσσαλέα βάθη των ωκεανών όπου εξελίσσεται το θρίλερ.

Τα βίντεο κατεβαίνουν σταδιακά σε όλο και μεγαλύτερα βάθη, τα οποία συγκρίνονται με τα ψηλότερα κτήρια του κόσμου και φυσικά μνημεία όπως το Γκραν Κάνιον.

Η σύγκριση γίνεται με τον Πύργο του Άιφελ, το Άγαλμα της Ελευθερίας και το Μπουρτζ Χαλίφα που είναι το ψηλότερο κτίριο του κόσμου.

Τα μνημεία αυτά διάσημα για το ύψος τους φαίνονται μικροσκοπικά μπροστά στο βάθος που βρίσκεται το κουφάρι του Τιτανικού στα 3.800 μέτρα.

Για παράδειγμα: το Άγαλμα της Ελευθερίας έχει ύψος 106 μέτρα, ο Πύργος του Άιφελ 316 μέτρα και το Εμπάιαρ Στέιτ Μπίλντινγκ 411 μέτρα.

Ακόμα και το ψηλότερο κτίριο του κόσμου το Μπουρτζ Χαλίφα που έχει ύψος 675 μέτρα φαίνεται μικροσκοπικό μπροστά στα βάθη του Ατλαντικού.

Το μεγαλύτερο φαράγγι του κόσμου, με μέγιστο βάθος 1.857 μέτρα, θα χανόταν εντελώς κάτω από την επιφάνεια, δεδομένου ότι το μέσο βάθος των ωκεανών σε όλο τον πλανήτη είναι 4 χιλιόμετρα.

To ρεκόρ του βαθύτερου γνωστού ναυαγίου ανήκει πάντως στο αμερικανικό πολεμικό πλοίο USS Samuel B. Roberts, το οποίο χτυπήθηκε από ιαπωνική νάρκη το 1944 και κατέληξε σε βάθος 6.895 μέτρων.

Διαβάστε επίσης:

Ρουμανία: Έκρηξη και πυρκαγιά σε διυλιστήριο (Videos)

Βρετανία: Πλήθος κόσμου γιόρτασε το θερινό ηλιοστάσιο στο Stonehenge (photos/videos)

Υποβρύχιο στον Ατλαντικό: Το γαλλικό «Atalante» η τελευταία ελπίδα – Το ρομπότ Victor και τι μπορεί να κάνει

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 14:59