search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 23:09
MENU CLOSE

Δίχως τέλος οι θεωρίες συνωμοσίας: Το «χαμένο» υποβρύχιο του Χίτλερ και η άρνηση της Αργεντινής για κατάδυση στο ναυάγιο

22.06.2023 15:30
ipovrixio-new
Πηγή: Pixabay

Καλούν την κυβέρνηση της Αργεντινής να πει την αλήθεια για το υποβρύχιο που λέγεται πως χρησιμοποίησε ο Χίτλερ για να διαφύγει, το οποίο πιστεύεται ότι έχει εντοπιστεί κοντά στο λιμάνι Κουεκουέν, στην κεντρική Αργεντινή.

Το κουφάρι του μήκους 80 μέτρων υποβρυχίου εντοπίστηκε από τους ερευνητές της ομάδας Eslabón Perdido. Ο επικεφαλής της ομάδας, Αμπέλ Μπάστι, πιστεύει ότι είναι το υποβρύχιο των ναζί που ίσως μετέφερε τον  Χίτλερ στη νότια Αμερική για να αρχίσει μια νέα ζωή, παρότι οι περισσότεροι ιστορικοί λένε ότι ο αρχηγός των ναζί αυτοκτόνησε στο Βερολίνο, τον Απρίλιο του 1945.

Καταδύτες επιθεώρησαν το ναυάγιο τον περασμένο χρόνο, αλλά τα συμπεράσματα της έρευνάς τους περιβάλλονται από μυστήριο.

Τι λέει το Κέντρο Simon Wiesenthal

Στην υπόθεση ενεπλάκη και το Κέντρο Simon Wiesenthal – που εξακολουθεί να αναζητεί τους ναζί σε όλο τον κόσμο – καλώντας την κυβέρνηση του Μπουένος Άιρες να δώσει τέλος στην «ύποπτη» σιωπή.

Ο Άριελ Γκέλμπλουνγκ, διευθυντής του γραφείου του Κέντρου  Simon Wiesenthal στη Λατινική Αμερική, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να μας επιτρέψει την πληροφόρηση για το θέμα- αν πρόκειται για κάτι πραγματικό ή όχι» και πρόσθεσε ότι «η σιωπή είναι ύποπτη».

«Είναι πραγματικά σημαντικό να ξέρουμε αν πρόκειται για ένα ναζιστικό u-boat ή όχι, γιατί αν είναι , θα αλλάξει τα πράγματα που ξέρουμε», επισήμανε ο Άριελ Γκέλμπλουνγκ.

Το ισχυρότερο κόμμα της  κυβέρνησης συνεργασίας της Αργεντινής, το κόμμα Justicialist, ιδρύθηκε από τον Χουάν Περόν,  ο οποίος είχε διευκολύνει την εγκατάσταση στην Αργεντινή των ναζί που διέφυγαν από την Γερμανία μετά τον πόλεμο.

Γι αυτό ο Άριελ Γκέλμπλουνγκ  τονίζει πως η διαφάνεια καθίσταται ακόμα πιο επιτακτική.

«Η κυβέρνηση που ασκεί σήμερα την εξουσία προέρχεται από την ίδια γραμμή με τον Περόν. Άρα, οφείλουν να δώσουν κάποιες απαντήσεις και να συνεργαστούν στο πλαίσιο αυτής της έρευνας», είπε ο Άριελ Γκέλμπλουνγκ, προσθέτοντας πάντως ότι ο ίδιος δεν πιστεύει πως ο Χίτλερ κατέφυγε στην Αργεντινή. «Αλλά είναι αλήθεια ότι η κυβέρνηση στις δεκαετίες του 1940 και 1950 βοήθησε ναζί να έρθουν στην Αργεντινή» πρόσθεσε.

Η άρνηση της Αργεντινής να επιτρέψει κατάδυση στο ναυάγιο

Ο Φάμπιο Μπιστσιότι, Ιταλός καταδύτης που ανέλυσε φωτογραφίες του ναυαγίου λέει πως υπάρχουν αρκετές ενδείξεις πως ίσως  να πρόκειται για σκάφος γερμανικής προέλευσης. Προσφέρθηκε να καταδυθεί ο ίδιος στο ναυάγιο, αλλά η κυβέρνηση της Αργεντινής δεν του έχει απαντήσει.

Πέρυσι, όταν η ναυτική διοίκηση της Αργεντινής διεξήγαγε έρευνα στην περιοχή του ναυαγίου δεν έκανε κανένα σχόλιο για τα συμπεράσματα.

Κι ένας αστικός μύθος που ξανάρχεται στο προσκήνιο

Ωστόσο ένας αστικός μύθος, που επανήλθε στο προσκήνιο το 2021 από την εφημερίδα La Arena, λέει πως ο αστυνομικός Λουίς Μαριότι έκανε έρευνα μετά από πληροφορίες για αφίξεις υποβρυχίων, το 1945.

Ο Μαριότι εντόπισε ίχνη μεγάλων οχημάτων που οδηγούσαν στην παραλία Μορομάρ, όπου όμως όταν έφτασε τον σταμάτησαν ένοπλοι και δεν κατάφερε να πλησιάσει περισσότερο.

Όταν ζήτησε εντολές από τους ανωτέρους του για το πώς θα χειριστεί το θέμα, ο Μαριότι έλαβε την απάντηση να τα ξεχάσει όλα…

Διαβάστε επίσης:

Υποβρύχιο Titan: Αδειάζει η κλεψύδρα για τους επιβαίνοντες – Το βίντεο που προκαλεί ανατριχίλα

Κώστας Γαβράς: Κοντά στο σπίτι του στο Παρίσι η τρομακτική έκρηξη – Τι δήλωσε (video)

Νέο Στόουνχετζ στην Ολλανδία – Μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη (video/photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42