search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 14:14
MENU CLOSE

Μπαράκ Ομπάμα: «Πνίγηκαν 700 άνθρωποι, είναι απαράδεκτο»- Παρέμβαση για την Πύλο από το ΚΠΙΣΝ (Video)

22.06.2023 17:56
obama stavros niarxos omilia- new

Στο Συνέδριο για την Ψυχική Υγεία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος «SNF Nostos Conference» στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος συμμετείχε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα.

Λίγο μετά τις 5:30 ξεκίνησε η συνομιλία του επί σκηνής με τον πρόεδρο του Ιδρύματος, Ανδρέα Δρακόπουλο, για τους τρόπους ενίσχυσης της δημοκρατίας και τη σημασία στήριξης της επόμενης γενιάς ηγετών.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ στηλίτευσε την υποκρισία της παγκόσμιας κοινής γνώμης που τις τελευταίες μέρες ασχολείται με το υποβρύχιο που αγνοείται ενώ ταξίδευε στο ναυάγιο του Τιτανικού, την ώρα που έχει ξεχαστεί το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

Ο Μπαράκ Ομπάμα ανέφερε ότι είναι απαράδεκτο να πνίγονται 700 άτομα και σημείωσε ότι δεν είναι αλήθεια πως δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτούς τους απελπισμένους ανθρώπους.

«Υπάρχουν παντού απελπισμένοι άνθρωποι που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε. Δείτε τι γίνεται αυτή την εβδομάδα» σημείωσε αρχικά ο Μπαράκ Ομπάμα και αναφέρθηκε στο υποβρύχιο που αγνοείται.

«Προσευχόμαστε και θέλουμε αυτοί οι άνθρωποι να σωθούν. Όμως, συγκρίνετε την προσοχή που έλαβε αυτό το γεγονός σε σχέση με τους 700 ανθρώπους που πνίγηκαν.700 άνθρωποι πνίγηκαν, αυτό είναι απαράδεκτο, δεν μπορεί να συμβαίνει. Το ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτούς δεν είναι αλήθεια και το γνωρίζουμε. Ξέρουμε ότι μπορούμε να κάνουμε πράγματα για αυτούς τους ανθρώπους».

«Η δημοκρατία μπορεί να δουλέψει αν της δοθεί η δυνατότητα»

Η δημοκρατία είναι μια σκληρή μορφή διακυβέρνησης», επισήμανε ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ. «Διότι σημαίνει ότι πρέπει να ζεις πλάι-πλάι με κάποιον που έχει όχι μόνο διαφορετικές ιδέες από σένα σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά μια εντελώς αντίθετη κοσμοθεωρία.

Αυτό που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο είναι ότι βλέπουμε κάποια από τα ακροδεξιά λαϊκιστικά κόμματα στην Ευρώπη, και στις Ηνωμένες Πολιτείες, να δίνουν την αίσθηση ότι θα κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν και θα καταρρίψουν τις νόρμες, τα εμπόδια, θα χειραγωγήσουν τους κανόνες ψηφοφορίας», επισήμανε.

Τόνισε δε πως η ανισότητα επιταχύνεται, σε πολλές περιπτώσεις από τις νέες τεχνολογίες, ενώ τόνισε ότι «Η δημοκρατία μπορεί να δουλέψει αν της δοθεί η δυνατότητα».

Τη συζήτηση προλόγισε η Σοφία Κουβελάκη, ιδρύτρια και γενική διευθύντρια της “The HOME Project” μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που φροντίζει ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες στην Ελλάδα. H κυρία Κουβελάκη συμμετείχε το 2020 στο πρόγραμμα «Obama Foundation Leaders.»

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζόρτζ Τσούνης κ.α.

Νωρίτερα, ο Μπαράκ Ομπάμα είχε συνάντηση 30 λεπτών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ αργότερα συναντήθηκε και με τον Αλέξη Τσίπρα.

Να σημειωθεί ότι το Ίδρυμα Νιάρχος έχει υποστηρίξει τόσο την κατασκευή του Προεδρικού Κέντρου Ομπάμα στο Σικάγο, όσο και την υλοποίηση του προγράμματος «Obama Foundation Leaders.»

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Μπαράκ Ομπάμα επισκέπτεται το Κέντρο Πολιτισμού, μετά την τελευταία διεθνή επίσκεψή του στο πλαίσιο της διακυβέρνησής του το 2016, οπότε είχε εκφωνήσει από το βήμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής μια ομιλία – ορόσημο για το ιδεώδες της Δημοκρατίας.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης στο MEGA: Στόχος το δεύτερο μισό της 4ετίας να μπορούμε να εξετάσουμε μόνιμες μειώσεις φόρων

Ναυάγιο στην Πύλο: Έρευνα και δημοσιοποίηση βίντεο ζητούν 20 ευρωβουλευτές

Εκλογές 2023: Συνέντευξη Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ την Παρασκευή το πρωί

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 12:28