search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 12:26
MENU CLOSE

Μητσοτάκης στο MEGA: Στόχος το δεύτερο μισό της 4ετίας να μπορούμε να εξετάσουμε μόνιμες μειώσεις φόρων

22.06.2023 17:31
MITSOTAKIS-MEGA-SCREEN

Τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε συνέντευξη στο Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News”.

Παρακολουθήστε ζωντανά:

“Μετά τις εκλογές, ετοιμάζω μία υψηλού επιπέδου συμβουλευτική επιτροπή για την τεχνητή νοημοσύνη. Έχουμε εξαιρετικούς επιστήμονες, ανθρώπους στο χώρο της τεχνολογίας… είναι ευθύνη των κυβερνήσεων να ελέγξουν και να αξιοποιήσουν αυτό το εργαλείο προς όφελος των πολιτών”, ανέφερε αρχικά, με αφορμή και τη συνάντηση του με τον Μπαράκ Ομπάμα στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

“Οι πολίτες πρέπει να πάνε να ξαναψηφίσουν και θα χαρώ πολύ αν η συμμετοχή είναι αυξημένη. Θα επιμείνω στην ανάγκη να κρατάμε χαμηλά τους τόνους”, είπε στη συνέχεια για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. 

“Οι μισθοί στη χώρα μας είναι χαμηλοί. Το αναγνωρίζω”, είπε στη συνέχεια. “Ο κατώτατος μισθός μπορεί να φτάσει τα 950 ευρώ σε ορίζοντα τετραετίας”.

Θα δουν νέα αύξηση το 2024 οι συνταξιούχοι ακόμη και οι ρηγμένοι της προσωπικής διαφοράς”, είπε αναφερόμενος στους συνταξιούχους, επαναλαμβάνοντας ότι “έχουμε δεσμευτεί για αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ”.

“Καμία αύξηση φόρων, περαιτέρω μειώσεις φόρων θα δουν οι πολίτες” είπε χαρακτηριστικά. “Στόχος μου είναι το δεύτερο μισό της τετραετίας να μπορούμε να εξετάσουμε μόνιμες μειώσεις φόρων”.

Για τις προσλήψεις στο ΕΣΥ, εξήγησε ότι “σκοπός μας είναι σταδιακά να αυξάνουμε τον αριθμό εργαζόμενων στην Υγεία. Όλοι γνωρίζουν ότι πρέπει να γίνουν προσλήψεις. Έχουμε ελλείψεις ειδικά στο χώρο των νοσηλευτών. Μία βασική διαρθρωτική μεταρρύθμιση θα είναι ο τρόπος με τον οποίο θα γίνονται οι διαδικασίες πρόσληψης και θα είναι ταχύτερες. Αυτό που θέλουμε είναι να δώσουμε και εργασιακή ασφάλεια και να ξέρουμε ότι προσλαμβάνουμε το σωστό άνθρωπο στη σωστή θέση. Είναι προσωπικό στοίχημα η αναδιάρθρωση του ΕΣΥ”.

Για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, σχολίασε: “Τα πανεπιστήμια μπορούν να είναι και ιδιωτικά, αλλά με αυστηρές προδιαγραφές και κρατικό έλεγχο. Μέχρι να φτάσουμε εκεί όμως, όλη η έμφαση δίνεται στο δημόσιο πανεπιστήμιο. Καταφέραμε να βγάλουμε τους μπαχαλάκηδες από τα πανεπιστήμια”.

Αναφερόμενος στο νερό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι “σε καμία περίπτωση δεν θα ιδιωτικοποιηθεί. Εξάλλου γιατί δεν το έκανα τόσα χρόνια; Η κυβέρνηση θα επιστρέψει ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στον έλεγχο του κράτους. Δεν περιμένω ο κ. Τσίπρας να μας ζητήσει συγγνώμη για αυτά τα οποία λέει”. 

Αναφερόμενος στη διάρθρωση της νέας κυβέρνησης τόνισε: “Έχω μιλήσει για την ανάγκη δημιουργίας υπουργείου Οικογένειας. Η νέα κυβέρνηση θα ορκιστεί με διαδικασίες fast track”.

«Το υπουργείο Αθλητισμού θα μεταφερθεί στο υπουργείο Παιδείας».

Αναφερόμενος στην μουσουλανική μειονότητα και την παρέμβαση της τουρκικής πρεσβείας για τους υποψηφίους στη Ροδόπη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι εφόσον εκλεγεί: “Θα μιλήσω με τον Ερντογάν. Η παρέμβαση στα εσωτερικά μιας άλλης χώρας είναι αδιανόητη”. 

Για τη στροφή της ΝΔ προς το κέντρο και αν υπάρχει κίνδυνος ανόδου της ακροδεξιάς, είπε πως απέχουμε πολύ ώστε η ακροδεξιά στην Ελλάδα να έχει συγκροτημένη πολιτική έκφραση. Δήλωσε, επίσης, ότι ο πολίτες που έχουν αυξημένες πατριωτικές ανησυχίες θα έπρεπε να καλύπτονται από την πολιτική της ΝΔ, ενώ μίλησε για συνειδητή προσπάθεια καπήλευσης του θρησκευτικού συναισθήματος.

«Δεν μπορεί να υπάρχουν κόμματα που λένε ότι εκφράζουν την ορθοδοξία. Τώρα έχουμε καταλάβει τι συμβαίνει», ανέφερε.

Για τον πληθωρισμό στα τρόφιμα είπε ότι είναι επίμονος και αυτό είναι πρόβλημα. «Θεωρώ ότι έχουμε δει τα χειρότερα αλλά το πρόβλημα δεν το έχουμε λύσει», είπε, ενώ για τα επιτόκια δανεισμού εκτίμησε ότι είμαστε στο τέλος του κύκλου της αύξησής τους, κάτι που αποφασίζει η ΕΚΤ. Για την αντιμετώπιση της ακρίβειας ανέφερε ότι το market pass δεν είναι αμελητέο, αλλά δεν μπορεί να είναι λύση τα επιδόματα, αλλά η στήριξη του εισοδήματος με αυξήσεις μισθών, μειώσεις των φόρων και με καλύτερη λειτουργία της αγοράς.

Για την πορεία της αντιπολίτευσης μετά τις εκλογές ευχήθηκε γρήγορα να βρει το δρόμο της. Και πρόσθεσε: «Έλεγα πριν το Μάιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κακή κυβέρνηση και ακόμα χειρότερη αντιπολίτευση γιατί τα παρουσίαζε όλα μαύρα και πως για όλα φταίει ο Μητσοτάκης. Απορώ πως δεν είπαν ότι φταίω και για το βαθυσκάφος που χάθηκε στον Ατλαντικό. Και παρουσίαζαν μια εικόνα χώρας που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Προσθέστε τη χυδαιότητα και την τοξικότητα. Αυτό το κοκτέιλ οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ στο 20%. Τι θα γίνει στην αντιπολίτευση , θα χρειαστεί χρόνο. Μας υποχρεώνει να είμαστε και αντιπολίτευση του εαυτού μας», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Οδοντίατροι για δηλώσεις Όθωνα Ηλιόπουλου: Συλλήβδην στοχοποίηση του κλάδου

Τετ α τετ Ομπάμα – Τσίπρα πριν την εκδήλωση στο Ίδρυμα Νιάρχος

Αλέξης Τσίπρας: Απαντάει σε ερώτηση στο Τik Tok για το ΕΣΥ – «Αξιοπρεπής ιατρική φροντίδα για όλους» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 12:25