search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 02:56
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 19 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – «Μάχη» με τα μικρά κόμματα

22.06.2023 20:45
ekloges_dimoskopisi

Στις 19 ποσοστιαίες μονάδες βρίσκεται η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Κοινός παρονομαστής όλων των σεναρίων στη δημοσκόπηση της Pulse, είναι η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, καθώς η διαφορά από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ κυμαίνεται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, περίπου στις 20 μονάδες.

Η έρευνα διενεργήθηκε σε δείγμα 1.016 ενηλίκων με δικαίωμα ψήφου, στο διάστημα από τις 18 έως τις 20 Ιουνίου.

Αρχικά τέθηκε το ερώτημα τι προτιμούν οι ψηφοφόροι σε περίπτωση που δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Σχεδόν το 60% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θέλουν κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ το 32% δήλωσε ότι πρέπει να πάμε σε νέα εκλογική διαδικασία.

Στο ερώτημα αν θα πάνε να ψηφίσουν, το 94% απαντά ότι θα συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία.

Στο ερώτημα πόσοι από τους ψηφοφόρους θα ψηφίσουν το ίδιο κόμμα με την 21η Μαΐου και πόσοι θα αλλάξουν, το 73%, δήλωσε ότι θα ψηφίσει το ίδιο κόμμα και μόλις 14% θα στραφεί σε άλλες επιλογές.

Στο 19,5% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ με αναγωγή επί των εγκύρων

Η Νέα Δημοκρατία, ένα μήνα μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, δείχνει να διατηρεί τη διαφορά των -σχεδόν- 20 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει το 38,5% των προτιμήσεων και ο ΣΥΡΙΖΑ το 19%, διαμορφώνοντας τη διαφορά στο 19,5%. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 11,5%, το ΚΚΕ 6,5%, η Ελληνική Λύση 3,5%, η Νίκη 3,5%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,5%, ενώ κάτω από το όριο του 3% βρίσκονται το ΜέΡΑ25 και οι Σπαρτιάτες.

Όλα τα σενάρια κατανομής εδρών και αναποφάσιστων

Η έρευνα της Pulse παρουσίασε όλα τα σενάρια, ακόμη και για Βουλή με εννέα κόμματα. Το βασικό σενάριο προβλέπει 7 κόμματα, ωστόσο ο κοινός παρονομαστής, σε κάθε περίπτωση, είναι η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, με έδρες που κυμαίνονται από 155 έως και 166, ανάλογα με τον αριθμό των κομμάτων που θα «πιάσουν» το όριο για την είσοδό τους στη Βουλή.

Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει η εκτίμηση του ποσοστού των κομμάτων, μετά και την ενσωμάτωση της πιθανής κατανομής των αναποφάσιστων.

pulse
Pulse
Pulse
Pulse

Διαβάστε επίσης:

Δημοσκόπηση GPO: Με 22,8% προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ – Ποια η κατανομή εδρών

Δημοσκόπηση Alco: Διαφορά 20,3% ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και εξακομματική βουλή – Πόσοι «αλλάζουν» κόμματα

Όθωνας Ηλιόπουλος: Όπισθεν ολοταχώς για τους οδοντίατρους – Ζήτησε συγγνώμη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 01:12