search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 11:20
MENU CLOSE

Όθωνας Ηλιόπουλος: Όπισθεν ολοταχώς για τους οδοντίατρους – Ζήτησε συγγνώμη

22.06.2023 19:21
othon iliopoulos

Συγγνώμη από τους οδοντιάτρους ζητά ο Όθωνας Ηλιόπουλος, Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του στην ΕΡΤ όπου μίλησε για την φοροδιαφυγή στον κλάδο και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «δεν μας ψηφίζουν οι οδοντίατροι έτσι και αλλιώς, οπότε ας πληρώσουν κάτι παραπάνω».

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος αντέδρασε κάνοντας λόγο για στοχοποίηση του κλάδου με τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρει στη διευκρινιστική δήλωση του ότι στη διάρκεια της συνέντευξης αυτοσαρκάστηκε πολλές φορές: «Αν αυτό κατάλαβαν οι ακροατές ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από όποια ομάδα ένοιωσε τέτοια πρόθεση και δηλώνω ευθαρσώς ότι τίποτα τέτοιο δεν εννοώ».

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ για την ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ και τους Οδοντιάτρους

Από μία συνέντευξη μιας ώρας στην «Φωνη της Ελλάδας» στην ΕΡΤ1, όπου παρέθεσα συγκεκριμένες θέσεις για την δραστική βελτίωση του ΕΣΥ και στην οποία αυτοσαρκάστηκα πολλές φορές, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αθηνών άκουσε ότι κατηγόρησα συλλήβδην τους οδοντιάτρους ότι φοροδιαφευγουν. Αναλύοντας την ανάγκη ψηφιοποίησης της υγείας, είπα χαριτολογώντας ότι για κάποιους, γιατρούς οδοντιάτρους κλπ που φοροδιαφεύγουν, το μέτρο αυτό δεν θα φανεί αρεστό. Καμία πρόθεση δεν είχα να αποδώσω φοροδιαφυγή σε μία ολόκληρη επαγγελματική κατηγορία, θα ήταν αδιανόητο. Αν αυτό κατάλαβαν οι ακροατές ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από όποια ομάδα ένοιωσε τέτοια πρόθεση και δηλώνω ευθαρσώς ότι τίποτα τέτοιο δεν εννοώ. 

Ας εστιάσουμε όμως στην πρόταση μας για την καθολική ψηφιοποίηση της υγείας που θα περιλαμβάνει όλες τις ιατρικές καί οδοντιατρικές πράξεις, φυσικοθεραπείες, επισκέψεις στο σπίτι και όποια άλλη δραστηριότητα αφορά την παροχή υγείας σε ασθενείς. Ένα τέτοιο μέτρο προάγει κυρίως την σωστή περίθαλψη των πολιτών

Συγχρόνως όμως εξασφαλίζει διαφάνεια στις οικονομικές συναλλαγές στο χώρο της υγείας και είναι απαραίτητο για την διαμόρφωση ενός νοσολογικού χάρτη της χώρας και την χάραξη σωστής πολιτικής υγείας.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την οδοντιατρική περίθαλψη προβλέπει επέκταση του ρόλου των οδοντιάτρων στην σχολική εκπαίδευση, προληπτική σχολική οδοντιατρική και διορισμούς οδοντιάτρων σε δημόσια κέντρα υγείας και νοσοκομεία. Για νέους οδοντιάτρους που μπορεί να μην έχουν την οικονομική ευμάρεια να ανοίξουν δικό τους ιατρείο και να πάρουν δάνεια η πρόταση μας ανοίγει ένα καινούργιο πεδίο επαγγελματικής εξέλιξης και δίνει στην οδοντιατρική πράξη την δυνατότητα της δημόσιας περίθαλψης που της αξίζει.

Με εκτίμηση για όλους που συμμετέχουν στην παροχή υγείας

Οθων Ηλιόπουλος

Υποψήφιος Βουλευτής Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Περίμενα από τον κ. Ανδρουλάκη να βγάλει τον κ. Μάντζο από το ψηφοδέλτιο

Εκλογές 2023: Συνέντευξη Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ την Παρασκευή το πρωί

ΣΥΡΙΖΑ: Τόση ταύτιση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ υπέρ των funds, μας ξεπερνά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 11:17