search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 17:53
MENU CLOSE

Γιγαντιαία σαλιγκάρια τρώνε τα πάντα και αφήνουν πίσω τους έρημο τοπίο – Σε καραντίνα περιοχή της Φλόριντα

22.06.2023 16:23
saligkaria

Ένα τμήμα μιας κομητείας της Φλόριντα έχει τεθεί σε καραντίνα καθώς οι κρατικοί αξιωματούχοι προσπαθούν να απαλλαγούν από το γιγάντιο αφρικανικό χερσαίο σαλιγκάρι, το οποίο καταστρέφει την αγροτική παραγωγή καθώς τρώει σχεδόν ό,τι βρίσκεται μπροστά του.

Η καραντίνα έρχεται εβδομάδες αφότου οι κρατικοί αξιωματούχοι βρήκαν το σαλιγκάρι στην περιοχή Miramar της κομητείας Broward της Φλόριντα.

Οι αξιωματούχοι θα χρησιμοποιήσουν το φυτοφάρμακο μεταλλδεΰδη στην περιοχή, καθώς έχει εγκριθεί για χρήση σε λαχανικά, καλλιέργειες, φρούτα και ορισμένα φυτά σε κατοικημένες περιοχές.

«Η μεταλλδεΰδη λειτουργεί διαταράσσοντας την ικανότητα παραγωγής βλέννας των σαλιγκαριών και των γυμνοσάλιαγκων», ανέφερει το υπουργείο Γεωργίας. «Αυτό μειώνει την πέψη και την κινητικότητά τους και τα καθιστά ευαίσθητα στην αφυδάτωση. Τα σαλιγκάρια και οι γυμνοσάλιαγκες που έχουν φάει μεταλλδεΰδη συχνά αναζητούν κρυψώνες, γίνονται ανενεργά και αρχίζουν να πεθαίνουν μέσα σε λίγες μέρες»

Τα γιγαντιαία σαλιγκάρια εισήχθησαν για πρώτη φορά στο Μαϊάμι το 1966 και μέχρι το 1973, περισσότερα από 18.000 σαλιγκάρια, μαζί με τα αυγά τους, ανακαλύφθηκαν και καταστράφηκαν.

«Ο πρωταρχικός κίνδυνος είναι ότι είναι αδηφάγα, επομένως μπορούν να κάνουν τρομερά μεγάλη ζημιά τόσο στα τοπία όσο και στη γεωργία», δήλωσε ο εντομολόγος του Πανεπιστημίου της Φλόριντα Γουίλιαμ Κερν στον ειδησεογραφικό σταθμό Local 10 του Μαϊάμι.

«Αν τα σαλιγκάρια σκαρφαλώσουν πάνω σε λαχανικά, τα οποία στη συνέχεια καταναλωθούν άψητα, μπορεί να υπάρξει πρόβλημα μόλυνσης στον άνθρωπο», αφού κουβαλούν πολλά παράσιτα επάνω τους, κάποια από αυτά σημαντικά επιβλαβή.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: «Στροφή» στην οικονομική πολιτική – Αυξάνει το βασικό επιτόκιο η κεντρική τράπεζα

ECDC: Συναγερμός στην Ευρώπη – Κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών από τα κουνούπια- «Καμπανάκι» για το κουνούπι- τίγρης

Τι κρύβει η Αργεντινή για το υποβρύχιο με το οποίο λέγεται πως «διέφυγε» ο Χίτλερ;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 17:42