search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31.05.2024 00:28
MENU CLOSE

Dimand: Στρέφεται και στην κατασκευή διαμερισμάτων – Στο 1,16 δισ. τα υπό ανάπτυξη project

23.06.2023 16:12
DIMAND-NEW

Στο 1,16 δισ. ευρώ ανέρχεται σήμερα η συνολική αξία των 23 project που βρίσκονται σε διάφορες φάσεις ανάπτυξης από την Dimand, από 700 εκατ. ευρώ που ήταν η αξία τους στο τέλος του 2022 και τα οποία έχουν όλα ορίζοντα ολοκλήρωσης (το αργότερο) το 2026.

Από τα έργα αυτά το 30%-35% αφορά σε γραφεία, το 35% σε χώρους μεικτής χρήσης, το 15-17% σε logistics και το υπόλοιπα σε hospitality (κατοικίες και ξενοδοχεία).

Όπως ανέφερε ο κ. Ανδριόπουλος, επικεφαλής της Dimand, η εταιρεία αναμένεται να ρίξει το επόμενο διάστημα μεγαλύτερο βάρος στην κατασκευή κατοικιών καθώς βλέπει ότι εκεί υπάρχουν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης ιδιαίτερα στα κέντρα των πόλεων.

Για το λόγο αυτό η Dimand έχει ήδη αποκτήσει κτίρια σε στρατηγικά σημεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης προκειμένου να δημιουργήσει σύγχρονες κατοικίες που θα απευθύνονται σε μεσαία κυρίως «βαλάντια».

Στόχος είναι η κατασκευή περίπου 300 διαμερισμάτων τα οποία θα κατασκευαστούν, μεταξύ άλλων, σε ακίνητα που ανήκουν στο project skyline σε οδούς όπως η Σοφοκλέους και η Αιόλου, στο ακίνητο της οδού Απελλού ακόμα και σε ένα (μικρό) κομμάτι του Μινιόν ενώ στη Θεσσαλονίκη κατοικίες θα υπάρξουν στο παλιό κτίριο του Φιξ.

Οι βασικοί λόγος που οι κατοικίες έχουν αποκτήσει τόσο ισχυρή ζήτηση στην Ελλάδα είναι:

-το γεγονός ότι από το 2008 και μετά η κατασκευή τους έχει σε μεγάλο βαθμό «παγώσει»

-Το αυξημένο κύμα digital nomads μετά το ξέσπασμα της πανδημίας

-Οι νέες ανάγκες που δημιούργησε η πανδημία στους Έλληνες για κατοικίες με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Για τη ζήτηση στα γραφεία ο επικεφαλής της Dimand τόνισε ότι θα συνεχίσει για λίγο ακόμα να βαίνει αυξανόμενη καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν ανάγκες για relocation, ενώ θα συνεχίσουν εταιρίες από το εξωτερικό να έρχονται στην Ελλάδα.

Για τα 23 project που βρίσκονται σήμερα σε διάφορες φάσεις εξέλιξης ο κ. Ανδριόπουλος τόνισε ότι αφορούν σε ακίνητα που σε πολύ μεγάλο ποσοστό ανήκουν στην ίδια την Dimand, ενώ υπάρχουν υπογεγραμμένες συμβάσεις προπώλησης για το 30%  από αυτά.

Σε ότι αφορά τα έργα που ολοκληρώνονται φέτος και του χρόνου το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 52%.

Πάντως σύμφωνα με τον κ. Ανδριόπουλο ο κυρίαρχος τομέας δραστηριότητας της Dimand θα εξακολουθήσει να είναι οι αστικές αναπλάσεις καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε «είναι ο τομέας που ξέρουμε καλύτερα από κάθε άλλον, έχει πολλών ειδών πολλαπλασιαστές και επιφέρει θετικά αποτελέσματα στην κοινωνία και το περιβάλλον».  

Διαβάστε επίσης:

IDEAL Holdings: Απόκτηση του 100% των Attica Stores – Στα 100 εκατ. ευρώ το deal

Θα «καίνε» οι τιμές πώλησης και ενοικίασης κατοικιών και τα επόμενα χρόνια

Lamda Malls: Στα μέσα του 2024 στο Χρηματιστήριο Αθηνών – Στο 1,4 δισ. οι προπωλήσεις σπιτιών στο Ελληνικό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31.05.2024 00:25