search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 17:04
MENU CLOSE

Εκλογές 2023: Κατολισθήσεις σε 4 περιοχές στα Καλάβρυτα – Παρατείνεται η διαδικασία

25.06.2023 18:50
Untitled design (7)

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την Αχαΐα από το πρωί της Κυριακής (25/6/2023) προκάλεσαν προβλήματα και στη ροή της εκλογικής διαδικασίας.

Από τις κατολισθήσεις έχουν προκληθεί σοβαρές καταστροφές στα οδοστρώματα των περιοχών. Νωρίτερα, στην Κλειτορία Καλαβρύτων σημειώθηκε έντονη χαλαζόπτωση, ενώ η επαρχιακή οδός Πούντας – Καλαβρύτων είχε κλείσει, λόγω των κατολισθήσεων που σημειώθηκαν από τις βροχοπτώσεις.

Προβλήματα στις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Σύμφωνα με το MEGA, κατολισθήσεις που έχουν λάβει χώρα στην περιοχή Πούντας Καλαβρύτων εμποδίζουν τους ψηφοφόρους να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με αποτέλεσμα η εκλογική διαδικασία να παρατείνεται και μετά τις 19:00.

Όπως έκανε γνωστό ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος η Περιφέρεια έδωσε εντολή σε εργολάβους να ανοίξουν το δρόμο άμεσα. Μάλιστα, όπως σημειώνει, τα καιρικά φαινόμενα ήταν έντονα.

Το χαλάζι σε ορεινές περιοχές της Αχαΐας έχει προκαλέσει προβλήματα στην μετακίνηση των ψηφοφόρων αλλά και μεγάλες ζημιές σε σπίτια και καλλιέργειες. Στο χωριό Ελαιώνας Αιγίου υπάρχουν ζημιές σε στέγες, κεραμίδια και πτώσεις δέντρων.

Καιρός: «Τέτοια φαινόμενα ούτε τον χειμώνα»

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα tempo24news, σχετικά με την κακοκαιρία και τα προβλήματα στην Πούντας Καλαβρύτων, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, αναφέρει τα εξής: «Αναθέσαμε ήδη σε συνεργαζόμενους εργολάβους να ανοίξουν τους δρόμους από κατολισθήσεις στην Ζαρούχλα και Πούντα Καλαβρύτων. Η εντολή είναι για άμεση παρέμβαση. Φαινόμενα που δεν τα είχαμε ούτε τον χειμώνα.»

Σοβαρά τα προβλήματα από τη σημερινή σφοδρή κακοκαιρία που χτύπησε και την Αχαΐα.
Τέντες ξηλώθηκαν, κεραμοσκεπές «έφυγαν» ενώ έριξε και χαλάζι στην περιοχή του Ελαιώνα στον οποίο κατέφυγαν πολλοί Αχαιοί για το πρώτο τους μπάνιο. Μάλιστα, στην περιοχή έχει και διακοπή ρεύματος.

Διαβάστε επίσης:

Κίνηση τώρα: Αυξημένη στις εθνικές οδούς – Πού υπάρχουν προβλήματα

Σέρρες: Συναγερμός για την εξαφάνιση 64χρονης – Βγήκε βόλτα με τον σκύλο και δεν επέστρεψε ποτέ

Εκλογές 2023: Το χωριό στην Εύβοια που δεν έχει ψηφίσει κανείς μέχρι στιγμής

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 17:03