search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 16:41
MENU CLOSE

Φρικτό δυστύχημα στις ΗΠΑ: Κινητήρας αεροσκάφους «κατάπιε» εργαζόμενο στο Τέξας

25.06.2023 21:34
kinitiras aeroplanou876- new

Τραγικό θάνατο βρήκε εργαζόμενος στο αεροδρόμιο του Σαν Αντόνιο στο Τέξας, όταν απορροφήθηκε από κινητήρα αεροσκάφους.

Όπως ανέφεραν οι αξιωματούχοι του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών (NTSB) των ΗΠΑ, το αεροπλάνο είχε μόλις φτάσει από το Λος Άντζελες  το βράδυ της Παρασκευής και τροχοδρομούσε προς μια πύλη, όταν ο εργαζόμενος έχασε τη ζωή του.

Η πτήση 1111 της Delta είχε μόνο έναν κινητήρα σε λειτουργία τη στιγμή που ο υπάλληλος σκοτώθηκε, με τις αρχές να ερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Το δυστύχημα δεν σχετίζεται με τις επιχειρησιακές διαδικασίες, ανέφερε σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία που απασχολούσε το μέλος του πληρώματος εδάφους. Ωστόσο, δεν έδωσε λεπτομέρειες για το τι συνέβη.

«Λυπούμαστε βαθύτατα για την απώλεια του υπαλλήλου μας στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Σαν Αντόνιο. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια του θανόντος. Τα πρώτα στοιχεία από την έρευνα δείχνουν ότι ο θάνατος του εργαζομένου δεν σχετίζεται με τις επιχειρησιακές διαδικασίες, τις διαδικασίες και τις πολιτικές ασφαλείας της εταιρείας. Από σεβασμό προς τον θανόντα, δεν θα μοιραστούμε καμία άλλη πληροφορία. Οι αρχές συνεχίζουν να ερευνούν το περιστατικό», ανέφερε χαρακτηριστικά η Unifi Aviation, η οποία παρέχει υπηρεσίες επίγειας εξυπηρέτησης για τη Delta και άλλες αεροπορικές εταιρείες.

Παρόμοιο περιστατικό  είχε συμβεί στις 31 Δεκεμβρίου 2022 στο αεροδρόμιο του Μοντγκόμερι της Αλαμπάμα. Μία εργαζόμενη σκοτώθηκε όταν πέρασε μπροστά από τους κινητήρες του αεροσκάφους που ήταν σε λειτουργία.

Στην Piedmont Airlines, θυγατρική της American Airlines, επιβλήθηκε πρόστιμο άνω των 15.000 δολαρίων, καθώς μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι ήταν υπεύθυνη για το δυστύχημα της υπαλλήλου.

Διαβάστε επίσης:

Διεθνή ΜΜΕ για τις εκλογές στην Ελλάδα: Συντριπτική νίκη της ΝΔ

Ερντογάν σε Στόλτενμπεργκ: Η Σουηδία να μην επιτρέπει διαδηλώσεις του PKK αν θέλει να μπει στο ΝΑΤΟ 

Titan: Πώς συνετρίβη το υποβρύχιο- Σοκαριστικό βίντεο από δοκιμή ενδόρρηξης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 16:41