search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 21:21
MENU CLOSE

Συναγερμός στο Βερολίνο: Ένοπλος φέρεται να εισέβαλε σε σχολείο – Διατάχθηκε εκκένωση, κανένα ίχνος του ενόπλου

28.06.2023 15:12
germania enoplos sxoleio – new

Συναγερμός για την παρουσία ένοπλου άνδρα σε σχολείο του Βερολίνου σήμανε νωρίτερα σήμερα η αστυνομία, ωστόσο δεν επιβεβαιώνει την πληροφορία.

Λίγο μετά τις 9:30 (τοπική ώρα) σήμανε συναγερμός μέσω του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, σχετικά με ένοπλο άνδρα ο οποίος εθεάθη έξω από το σχολείο «Καρλ φον Οσιέτσκι», στην περιοχή Κρόιτσμπεργκ του δυτικού Βερολίνου. Με το μήνυμα που εστάλη μέσω της εφαρμογής «Nora», καλούνταν οι μαθητές να παραμείνουν στις τάξεις τους. Επόμενο μήνυμα ενημέρωνε για την παρουσία του ενόπλου εντός του χώρου του σχολείου.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο ενημέρωσης rbb24, ο εν λόγω άνδρας φέρεται επίσης να είχε αποθηκεύσει τσάντες με άγνωστο περιεχόμενο στο σχολείο για λόγους που δεν ήταν άμεσα σαφείς.

«Μέχρι τώρα δεν έχουμε βρει κάποια ένδειξη για παρουσία ενόπλου δράστη στο σχολείο», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι οι μαθητές παρέμειναν στις αίθουσες διδασκαλίας έως πριν από λίγη ώρα, οπότε και τους επετράπη να εγκαταλείψουν το κτίριο. Οι περίπου 1.200 μαθητές έχουν συγκεντρωθεί σε παρακείμενη πλατεία ανά ομάδες και τους παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη από ειδικούς.

Διαβάστε επίσης:

Τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου – Ποια είναι και που βρίσκονται

Η «μεγάλη παραίτηση» συνεχίζεται – Τι δείχνει έρευνα που έγινε σε 46 χώρες

Πομπηία: Ανακάλυψαν φρέσκο με «πίτσα» 2.000 ετών (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 21:21