search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 02:06
MENU CLOSE

Τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου – Ποια είναι και που βρίσκονται

28.06.2023 14:29
estiatorio

Δόθηκε στη δημοσιότητα ο κατάλογος με τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια στον Κόσμο για φέτος και στην κορυφή βρίσκεται ένα ρεστοράν στο Περού, που πέρυσι ήταν στη δεύτερη θέση.

Το εστιατόριο Central, στη Λίμα, όπου έχουν βάλει τις υπογραφές τους δύο διάσημοι σεφ, οι Βιρχίλιο Μαρτίνες και Πία Λεόν, κέρδισε επάξια την πρώτη θέση, αφού για τα πιάτα χρησιμοποιούνται 180 υλικά, από τα οποία τα μισά είναι άγνωστα εκτός Περού. Για να γευτεί το μενού του Central ένας πελάτης πρέπει να υπολογίζει ότι θα πληρώσει 288 δολάρια.

Ένα από τα πιο γνωστά πιάτα είναι το «Mil Centro», που αποτελείται από πατάτες Περού, τσάκο (ένα είδος βρώσιμου πηλού) και φύλα από «μεγάλο υψόμετρο». Ένα άλλο διάσημο πιάτο είναι το «sea brain algae», με χταπόδι, θαλάσσια μαρούλια και κόντιουμ, που είναι ένα είδος άλγης.

Στη δεύτερη θέση του καταλόγου με τα 50 καλύτερα εστιατόρια βρίσκεται το Disfrutar, στη Βαρκελώνη και ακολουθεί άλλο ένα ισπανικό, το Diverxo, που βρίσκεται στη Μαδρίτη και το επίσης ισπανικό Asadro Extebarri.

Στο top-50 υπάρχουν τέσσερα ιταλικά εστιατόρια, τρία γαλλικά, δύο από την Γερμανία και από ένα από τη Δανία, την Αυστρία, την Πορτογαλία, την Σλοβενία, την Σουηδία και το Βέλγιο.

Τα αποτελέσματα του ετήσιου διαγωνισμού για την ανάδειξη των καλύτερων ρεστοράν ανακοινώθηκαν σε μία λαμπρή τελετή στη Βαλένθια. Ο διευθυντής περιεχομένου της εταιρίας που κάνει εδώ και 21 χρόνια τον διαγωνισμό, Ουίλιαμ Ντριου επισήμανε «τα φανταστικά επιτεύγματα του Central που το έφεραν στο Νο1, καθώς οι σεφ Βιρχίλιο Μαρτίνες και Πία Λεόν και η ομάδα τους άνοιξαν δρόμους για την απόλαυση αυτόχθονων υλικών σε καινοτόμα πιάτα, που συνδυάζεται με εξαιρετική φιλοξενία.

Η προσήλωσή τους στην έρευνα, τον σεβασμό στην κληρονομιά της χώρας τους και την προβολή της μοναδικής βιοποικιλότητας του Περού δεν έχει προηγούμενο». Συνολικά η Νότια Αμερική ήταν ο μεγάλος νικητής του φετινού διαγωνισμού, καθώς μεταξύ των 50 Καλύτερων Εστιατορίων του Κόσμου βρίσκονται εννέα εστιατόρια, εκ των οποίων τα δύο συμπεριλαμβάνονται για πρώτη φορά στον κατάλογο του TOP-50.

Ακολουθεί η Ασία, με 7 εστιατόρια στην λίστα, μεταξύ των οποίων το Odette, στη Σιγκαπούρη (14 η θέση στο top-50), το οποίο έχει τον τίτλο του Καλύτερου Εστιατορίου στην Ασία.

Από τη Βρετανία υπάρχουν τρία εστιατόρια, εκ των οποίων τα δύο προσφέρουν έθνικ γεύσεις (ένα μεξικάνικο και ένα δυτικοαφρικανικό), ενώ δύο ρεστοράν από το Ντουμπάι μπήκαν για πρώτη φορά στη λίστα.

Από τις ΗΠΑ στο top-50 βρίσκεται το Atomix (στην 8 η θέση), ένα εστιατόριο με μόλις 14 καθίσματα στη Νέα Υόρκη, όπου ένα ζευγάρι Νοτιοκορεατών σερβίρει πιάτα από την κουζίνα της πατρίδας τους. Στην 44 η θέση της λίστας βρίσκεται το Le Bernardin, που βρίσκεται στο Μανχάταν και είναι διάσημο για τα θαλασσινά πιάτα του.

Αυτή είναι η λίστα με τα 50 εστιατόρια:

Διαβάστε επίσης:

Η «μεγάλη παραίτηση» συνεχίζεται – Τι δείχνει έρευνα που έγινε σε 46 χώρες

Πομπηία: Ανακάλυψαν φρέσκο με «πίτσα» 2.000 ετών (Video)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών στους 9 από την επίθεση στο Κραματόρσκ (video/photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09