search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 21:13
MENU CLOSE

Η σκοτεινή ιστορία της βίλας Μπερλουσκόνι (Photos/Videos)

29.06.2023 18:28
villa san martino

Η βίλα Σαν Μαρτίνο, στο Άρκορε της Λομβαρδίας, είναι ένα ανάκτορο του 18ου αιώνα, με υπέροχα έπιπλα, χιλιάδες σπάνια βιβλία, και πανάκριβα έργα τέχνης. Ανήκε στον μαρκήσιο Καμίλο Κασάτι Στάμπα, έναν ψηλό μελαχρινό πάμπλουτο γαιοκτήμονα της Λομβαρδίας, έναν άντρα που ήταν εξαίρετος κυνηγός και ικανότατος ιππέας.

Η βίλα αποκτήθηκε με δόλιο τρόπο από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, το 1972, όταν την αγόρασε αντί πινακίου φακής από την νεαρή κόρη του μαρκήσιου Κασάτι Στάμπα, εξαπατώντας την μέσω του εξαγορασμένου δικηγόρου της Τσέζαρε Πρέβιτι.

Τι είχε όμως συμβεί;

Ένα έγκλημα που συντάραξε τη Ρώμη

Στις 30 Αυγούστου 1970 ένα φρικτό έγκλημα συγκλόνισε την παραδοσιακή και πουριτανικά καθολική ρωμαϊκή κοινωνία. Σε μια μεζονέτα στο νούμερο 9 της Via Puccini, στο κέντρο της Ρώμης, τρία άτομα βρίσκονται νεκρά. Ο μαρκήσιος Καμίλο Κασάτι Στάμπα, η σύζυγός του, Άννα Κασάτι, 41 ετών, και ο νεαρός Μάσιμο Μινορέντι, 25 ετών. 

Ο μαρκήσιος Καμίλο αρχικά παντρεύτηκε τη Ναπολιτάνα χορεύτρια Λετίτσια Ίτζο, με την οποία απέκτησε μια κόρη, την Άννα Μαρία, αλλά λίγο αργότερα όταν γνώρισε την όμορφη Άννα Φαλαρίνο, ο κόσμος του πήρε φωτιά.

Αυτή είχε φύγει από το Μπενεβέντο, για να αναζητήσει την τύχη της σαν ηθοποιός, αλλά δεν κατάφερε και πολλά πράγματα. Παντρεύτηκε όμως τον πλούσιο, νέο και ανερχόμενο μηχανικό Τζουζέπε Ντρόμι, ο οποίος την έβαλε στους κύκλους της υψηλής κοινωνίας.

Σε ένα πάρτι στις Κάννες, το 1958, ο Δομινικανός playboy Πορφίριο Ρουμπιρόζα την φλέρταρε, κι αυτό εξόργισε τον Τζουζέπε Ντρόμι που διαπληκτίστηκε άγρια μαζί του. Ο μαρκήσιος Καμίλο Κασάτι Στάμπα, που βρισκόταν στο πάρτι, επενέβη και ηρέμησε τους δύο άντρες. Τότε οι ζωές του Καμίλο και της Άννας διασταυρώθηκαν για πρώτη φορά. Ερωτεύτηκαν παράφορα και αφού με τις γνωριμίες του μαρκήσιου κατόρθωσαν να ακυρώσουν τους καθολικούς γάμους τους, παντρεύτηκαν την επόμενη χρονιά, το 1959.

Cuckolding

Ήταν όμως μια αλλόκοτη σχέση. Τη γαμήλια νύχτα του ζευγαριού, ο μαρκήσιος ζήτησε από τη γυναίκα του να κάνει σεξ με έναν σερβιτόρο μπροστά του. Όλα όσα συνέβησαν καταγράφηκαν στο ημερολόγιο του μαρκησίου, το οποίο έπειτα διέρρευσε στον Τύπο (σύμφωνα με κάποιους, από την ίδια την αστυνομία) και αποσπάσματα του δημοσιεύτηκαν σε αρκετές εφημερίδες της εποχής. 

Ο μαρκήσιος ασκούσε το cuckolding, δηλαδή έβαζε την Άννα να κάνει σεξ με άλλους άντρες, κι αυτός σκηνοθετούσε την ερωτική συνεύρεση φωτογραφίζοντας, βιντεοσκοπώντας και κρατώντας σημειώσεις σε ένα βιβλίο με βελούδινο κάλυμμα.

Τις περισσότερες φορές, ο ίδιος ο μαρκήσιος επέλεγε τους εραστές της γυναίκας του, οι οποίοι ήταν νεαροί, όμορφοι και προέρχονταν από χαμηλότερες κοινωνικές τάξεις. Κάποιες φορές τους «ψάρευαν» παρέα έξω από τα μπαρ που σύχναζε η νεολαία.

Σε μια εγγραφή του ημερολογίου του, ο μαρκήσιος Κασάτι, έγραφε:
«Σήμερα η Άννα με ικανοποίησε πολύ. Έκανε έρωτα με έναν νεαρό στρατιώτη με τόσο ουσιαστικό τρόπο που ακόμη και από μακριά συμμετείχα στην πράξη. Μου κόστισε 30.000 λίρες, αλλά άξιζε τον κόπο».

Αναπάντεχη τροπή

Ωστόσο, όλα άλλαξαν τον Ιανουάριο του 1970, όταν η Άννα Φαλαρίνο γνώρισε τον Μάσιμο Μινορέντι, έναν 25χρονο φοιτητή Πολιτικών Επιστημών και ηγέτη της φασιστικής νεολαίας. Αυτό που ξεκίνησε ως μια ακόμη σεξουαλική συνεύρεση, όπως τόσες προηγούμενες, μετατράπηκε σε κάτι περισσότερο. Η Άννα και ο Μάσιμο ένιωσαν αμοιβαία έλξη και ερωτεύτηκαν.

Ο μαρκήσιος ενστικτωδώς κατάλαβε τί είχε συμβεί, και σημείωσε στο ημερολόγιό του:
«Αυτό δεν ήταν μέρος του παιχνιδιού. Είναι η πρώτη φορά που η γυναίκα μου με απατά με την καρδιά της».

Μια μέρα του Αυγούστου της ίδιας χρονιάς, ο μαρκήσιος, ο οποίος είχε πάει για κυνήγι, τηλεφώνησε στη σύζυγό του και το τηλέφωνο σήκωσε ο Μινορέντι. Λίγες ώρες αργότερα, επέστρεψε στη μεζονέτα του στη Ρώμη όπου ζήτησε από το προσωπικό του να μην τον ενοχλήσει. Εκείνη την ημέρα έγραψε στο ημερολόγιό του: «Aμόρε μίο, συγχώρεσέ με αλλά αυτό το οποίο πρόκειται να κάνω, είναι κάτι που πρέπει να γίνει. Αντίο, μοναδική χαρά της ζωής μου».

Αυτή ήταν η τελευταία καταχώριση στο ημερολόγιό του. Ο μαρκήσιος αμέσως μετά θα πάρει μια από τις κυνηγετικές καραμπίνες του και θα πυροβολήσει έξι φορές: δύο φορές τον Mινορέντι, τρεις τον έρωτα της ζωής του, την Άννα Φαλαρίνο, και μια τελευταία τον ίδιο.  

Το έγκλημα συγκλόνισε την Ιταλία, και ο ιταλικός Τύπος εκμεταλλεύτηκε την ιστορία στο μάξιμουμ. Το υλικό διέρρευσε πιθανότατα από την ιταλική Αστυνομία. Δημοσιεύτηκαν σχεδόν 1.500 γυμνές φωτογραφίες της Φαλαρίνο. Μια μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα της εποχής προσέφερε 400.000 λίρες για 12 φωτογραφίες της, τιμή σχεδόν ισάξια με αυτήν στην οποία ο Μπερλουσκόνι θα αγόραζε αργότερα τη Villa San Martino. Το γνωστό περιοδικό «MEN» πούλησε ένα εκατομμύριο αντίτυπα με προκλητικές φωτογραφίες της Άννας Φαλαρίνο στο εξώφυλλο.

Ακόμα και τώρα, 53 χρόνια αργότερα, με αφορμή τον θάνατο του Μπερλουσκόνι, το φρικιαστικό έγκλημα της βίλας Σαν Μαρτίνο ιντριγκάρει τη συλλογική μνήμη της Ιταλίας. Λίγες ημέρες νωρίτερα η ιταλική εφημερίδα Il Giorno ανέφερε: «Η τύχη αυτής της κατοικίας σφραγίστηκε μέσα από την τραγωδία».

Έρωτες, προδοσίες, πολιτικές μηχανορραφίες, όμορφες οικογενειακές στιγμές, λαμπρές γιορτές και κοσμικές βεγγέρες, πάρτι «bunga bunga», έχουν αφήσει βαθύ το αποτύπωμά τους στον «ίσκιο» του σπιτιού. Για την ώρα, ο θάνατος του άλλοτε αριβίστα Μπερλουσκόνι μοιάζει να είναι η τελευταία πράξη στην ιστορία της θρυλικής βίλας. Της βίλας με το σκοτεινό παρελθόν.

Διαβάστε επίσης:

Βασίλης Καλαντζής: «Οι νέοι άνθρωποι είναι προσεκτικοί πια σε τι καταναλώνουν – Τα «Three cents» εξάγονται σε 34 χώρες» (Photos)

Κωνσταντίνος Βούλγαρης (Docta): «Η κοινωνία μας βρίσκεται σε πνευματική πτώση – Η trap προωθεί την υποκουλτούρα»

Κέντρο Αθήνας: «Δάσος» από χρησιμοποιημένες σύριγγες στην Πανεπιστήμιου (photos/video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 21:06