search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 13:17
MENU CLOSE

Πορεία μουσουλμάνων στην Πάφο με το κοράνι στο χέρι – Τι δήλωσε ο δήμαρχος

03.07.2023 18:33
Untitled design (6)
Screenshot

Πορεία στην παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος, στην Κάτω Πάφο, πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής ομάδα νεαρών μουσουλμάνων κρατώντας στο χέρι το κοράνι και φωνάζοντας θρησκευτικά συνθήματα.

Η εκδήλωση έγινε σε ένδειξη καταδίκης του συμβάντος στην Σουηδία με το κάψιμο του ιερού βιβλίου των Μουσουλμάνων. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 28 Ιουνίου, ανήμερα μεγάλης γιορτής για τους μουσουλμάνους και ακολούθησε πλήθος αντιδράσεων.

Έντονη ήταν και η αντίδραση της Άγκυρας. Η σουηδική αστυνομία είχε δώσει εντολή να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση ατόμων έξω από το μεγαλύτερο τέμενος της Στοκχόλμης με σκοπό να κάψουν αντίτυπο του Κορανίου και μάλιστα την ημέρα της μεγάλης μουσουλμανικής γιορτής Άιντ αλ Άντχα.

Η αντίδραση του δημάρχου στην Πάφο

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος, Φαίδων Φαίδωνος, εξέφρασε την ανησυχία του για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Με ανάρτηση του στο Facebook καλεί τη κυβέρνηση να προβληματιστεί και να πάρει μέτρα, παρουσιάζοντας βίντεο από πορεία βαρών μουσουλμάνων οι οποίοι φωνάζουν συνθήματα κρατώντας στα χέρια τους το κοράνι.

«Η πορεία νεαρών μουσουλμάνων σήμερα στην τουριστική περιοχή της Πάφου με το κοράνι στο χέρι με εμφανή τον θρησκευτικό φανατισμό πρέπει να προβληματίσει την κυβέρνηση και το Κράτος μας και γενικά όλους για τις ενεργείς που πρέπει άμεσα να γίνουν. Τα λάθη και τις παραλήψεις η ιστορία δεν τις συγχωρεί», έγραψε στο Facebook.

Σε ανακοίνωσή του το σουηδικό ΥΠΕΞ πάντως καταδικάζει το κάψιμο του Κορανίου έξω από το κεντρικό τζαμί της Στοκχόλμης και μάλιστα έκανε λόγο για «ισλαμοφοβία».

Διαβάστε επίσης:

Αεροσυνοδός απαγορεύει σε μεθυσμένο ζευγάρι να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο (Video)

Ρωσία: Πετρελαιοκηλίδα απειλεί να προκαλέσει περιβαλλοντική καταστροφή

Όταν ο Κρόνος έλαμψε στον φακό του James Webb – Εκπληκτική φωτογραφία από τη NASA

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 13:13