search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 03:28
MENU CLOSE

Διπλή δολοφονία με αρσενικό: Δις ισόβια και στο εφετείο στον λέκτορα του ΑΠΘ

04.07.2023 10:56
dikastirio_new

Ομόφωνα ένοχος για τη δολοφονία της συζύγου του και της γιαγιάς της με αρσενικό, κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης ο 51 ετών λέκτορας του ΑΠΘ.

Οι δικαστές του Εφετείου, τακτικοί και λαϊκοί, με την ετυμηγορία τους δεν διαφοροποιήθηκαν από την απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου που τον είχε κρίνει ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση, κατά συρροή.

Παρά τις προσπάθειες των συνηγόρων του να «σπάσει» η πρωτόδικη ποινή στον λέκτορα δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό και καταδικάστηκε ξανά σε δις ισόβια.

Τι ισχυρίστηκε

Σύμφωνα με το grtimes ίδιος ο 51χρονος δηλώνει αθώος και αρνείται πως σκότωσε τη σύζυγο του και την γιαγιάς της ενώ κάνει λόγο για ατύχημα, υποστηρίζοντας ότι ο θάνατος τους οφείλεται στην κατανάλωση νερού από το δίκτυο ύδρευσης της Ν. Καλλικράτειας, όπου η οικογένεια διαθέτει παραθεριστικό σπίτι.

Μετά τις αγορεύσεις των δικηγόρων του, πριν την ανακοίνωση της ετυμηγορίας, ο κατηγορούμενος όταν ρωτήθηκε αν έχει κάτι να προσθέσει επανέλαβε ότι είναι αθώος και αφού ευχαρίστησε το δικαστήριο ζήτησε να κριθεί με βάση τις αποδείξεις και όχι με ενδείξεις.

Το χρονικό

Γιαγιά και εγγονή πέθαναν τον Αύγουστο του 2013, ύστερα από νοσηλεία στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, χωρίς όμως να επιβεβαιωθεί αρχικά η δηλητηρίαση από αρσενικό. Πρώτα πέθανε η ηλικιωμένη, που νοσηλεύτηκε για μικρό διάστημα, και λίγες ημέρες αργότερα η εγγονή της. Οι υποψίες περί θανάτου από δηλητηρίαση επιβεβαιώθηκαν από τα αποτελέσματα των εκτεταμένων εργαστηριακών εξετάσεων και την εκταφή των σορών.

Ο 51 ετών λέκτορας κατέστη κατηγορούμενος και προφυλακίστηκε τον Ιανουάριο του 2016, ενώ δύο χρόνια αργότερα -τον Μάρτιο του 2018- ακολούθησε η ομόφωνη καταδίκη του από το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης.

Η πρωτοφανής στα ποινικά και αστυνομικά χρονικά της χώρας υπόθεση έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στο ακροατήριο του Εφετείου, με τον κατηγορούμενο να επιμένει για την αθωότητά του, χαρακτηρίζοντας τις κατηγορίες αβάσιμες και αναπόδεικτες.

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΓΝΗ: Κλείνει η μοναδική παιδοψυχιατρική κλινική της Κρήτης

Οι αποδοκιμασίες «έδιωξαν» τον Μπακογιάννη από το Πάρκο Δρακόπουλου (video)

Ρεπορτάζ για διπλοπαρκαρισμένα οχήματα και κράνη: «Δε μου αρέσει το κράνος… Κάνει ζέστη!» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06