search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 12:43
MENU CLOSE

Τραγωδία στην Ίο: Σκηνές αρχαίας τραγωδίας μετά τους θανάτους δύο 18χρονων από την Ιρλανδία (videos)

04.07.2023 14:11
ios_thanatoi_0407_1460-820_new
credit: The Irish Times

Εκατοντάδες νέοι από την Ιρλανδία, συγκλονισμένοι από τον θάνατο δύο νεαρών συμπατριωτών τους στην Ίο, παίρνουν τον δρόμο της επιστροφής καθώς δεν μπορούν να συνεχίσουν τις διακοπές τους μετά τη διπλή τραγωδία, όπως γράφει η Daily Mail.

Η Ελληνική Αστυνομία διεξάγει έρευνες για τους θανάτους των 18χρονων συμμαθητών, Άντριου Ο’Ντόνελ και Μαξ Γουόλ. Αλλά σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία πρόκειται για μία τραγική σύμπτωση. Ο Άντριου Ο’Ντόνελ σκοτώθηκε πέφτοντας από κάποια βράχια όταν επέστρεφε από τη Χώρα στο ξενοδοχείο του. Ενώ ο φίλος του, Μαξ Γουόλ κατέρρευσε από σοκ κοντά στο λιμάνι, λίγες ώρες αφότου έμαθε τι είχε συμβεί στον φίλο του.

Οι νεαροί ήταν στην Ίο γιορτάζοντας το τέλος των εξετάσεων και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσής τους, μαζί με δεκάδες συμμαθητές τους από το Κολέγιο Σεντ Μάικλ, του Δουβλίνου. Οι φίλοι τους φυσικά δεν αντέχουν να συνεχίσουν τις διακοπές και από σήμερα αρχίζουν να επιστρέφουν στην πατρίδα τους.

Στην Ιο βρίσκονται περίπου  90 παιδιά που αποφοίτησαν από το Κολέγιο Σεντ Μάικλ και είχαν προγραμματίσει τις διακοπές τους με εκατοντάδες άλλα νέα παιδιά από την Ιρλανδία. Όμως οι διακοπές τους σημαδεύτηκαν από τη διπλή τραγωδία και τώρα ετοιμάζονται για ένα δύσκολο ταξίδι επιστροφής, όπως γράφει η Daily Mail.

Ο υπουργός Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Σάιμον Χάρις εξέφρασε την θλίψη του, δήλωσε ότι η σκέψη όλων είναι κοντά στα παιδιά που βρίσκονται στην Ελλάδα και περνούν το σοκ της απώλειας.

Ο διευθυντής του Κολεγίου, Τιμ Κέλεχερ δήλωσε ότι στην Ίο βρίσκονται περίπου 1.000 μαθητές από την Ιρλανδία, που γιόρταζαν το τέλος της σχολικής χρονιάς και «τώρα όλοι θέλουν να γυρίσουν πίσω. Είναι όλοι συγκλονισμένοι και λένε πως θέλουν να επιστρέψουν».

«Το Νότιο Δουβλίνο είναι μια μικρή κοινωνία, όλα τα σχολεία γνωρίζονται μεταξύ τους, παίζουν μεταξύ τους, έχουν φίλους σε διάφορα σχολεία και τώρα υπάρχουν παιδιά που έχουν συγκλονιστεί. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο επικρατεί υστερία και φόβος και οι γονείς τηλεφωνούν συνεχώς και όλοι είναι συγκλονισμένοι», δήλωσε ο Κέλεχερ.

Ο πρόεδρος της Ένωσης του Σεντ Μάικλ, Τόμας ΜακΚόρμακ δήλωσε ότι «αυτή ήταν η πιο σκοτεινή μέρα» στην ιστορία του σχολείου. «Ήταν μια καταστροφική ημέρα, μας έχουν συγκινήσει τα μηνύματα που πήραμε από υπουργούς, συμβούλους, γερουσιαστές και από άλλα σχολεία», πρόσθεσε.

Οι σοροί των δύο παιδιών έχουν μεταφερθεί στην Αθήνα για νεκροτομή ώστε να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου τους και στη συνέχεια μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα γίνουν οι διαδικασίες για την επιστροφή τους στην Ιρλανδία, με την συνοδεία διπλωματικού υπαλλήλου από το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Τιμ Κέλεχερ δήλωσε ότι εκπρόσωποι της ένωσης γονέων του σχολείου έχουν μεταβεί ήδη στην Ίο για να υποστηρίξουν τα παιδιά και τους συγγενείς των δύο νεκρών.

Η Daily Mail σημειώνει ότι τα δύο νεαρά αγόρια στην Ίο έχασαν τη ζωή τους μόλις μία εβδομάδα αφότου βρέθηκε πνιγμένος στην πισίνα ξενοδοχείου στη Ζάκυνθο ο 22χρονος, Ρόρι Ντίγκαν, που ήταν επίσης από την Ιρλανδία.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Κατηγορούμενος λιποθύμησε κατά τη διάρκεια της δίκης (video)

Πόρτο Γερμενό: Νεκρός εντοπίστηκε ο Γερμανός περιπατητής που αγνοείτο (video)

Δίκη για το Μάτι: Ζητήθηκε άρση ασυλίας για τη Ρένα Δούρου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 12:43