search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 21:26
MENU CLOSE

Φρανσίν Λάκουα: Ποια είναι η δημοσιογράφος του Bloomberg που πήρε συνέντευξη από τον Μητσοτάκη (photos/video)

06.07.2023 10:02
laqua_new
photo instagram @kyriakos_

Πολυβραβευμένη η 44χρονη δημοσιογράφος Φρανσίν Λάκουα έγινε γνωστή στο ελληνικό κοινό από την πρόσφατη συνέντευξη που πήρε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το Bloomberg.

Η Francine Lacqua γεννήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 1978 είναι Ιταλίδα δημοσιογράφος, τηλεοπτική παρουσιάστρια και αρχισυντάκτρια του Bloomberg Television και γνωρίζει άπταιστα Αγγλικά, Ιταλικά και Γαλλικά.

Η Lacqua γεννήθηκε στην Ιταλία, από Ιταλούς γονείς. Ενώ μεγάλωνε, ο πατέρας της, Pier Antonio Lacqua, δημοσιογράφος για το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, τοποθετήθηκε στη Ρωσία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ κάλυψε και τον Ψυχρό Πόλεμο. Ως αποτέλεσμα, έζησε στη Μόσχα, στην Ουάσιγκτον και στη συνέχεια στο Λονδίνο μέχρι που πήγε στο Παρίσι για τις σπουδές της το 1998.

Η Lacqua εντάχθηκε στο Bloomberg ως ασκούμενη το καλοκαίρι του 2000, αρχικά εργαζόμενη για τη γαλλική τηλεόραση, με έδρα το Λονδίνο. Αργότερα την ίδια χρονιά της προσφέρθηκε μόνιμη θέση στη Γαλλική Τηλεόραση, δουλεύοντας ως παραγωγός. Το 2001 άρχισε να παρουσιάζει ειδήσεις στα γαλλικά. Το 2003 μετακόμισε στην τηλεοπτική παραγωγή του Bloomberg στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου άρχισε να εμφανίζεται ως ρεπόρτερ, καλύπτοντας συνεδριάσεις του ΟΠΕΚ, συναντήσεις των Ευρωπαίων Υπουργών Οικονομικών, της G7 και τις συνεδριάσεις του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, πραγματοποίησε επίσης σε βάθος συνεντεύξεις με τους Mark Mobius, George Soros, Christine Lagarde, Warren Buffett και Jean-Claude Trichet. Το 2004 ήταν μια από τις τελευταίες ξένες δημοσιογράφους που πήραν συνέντευξη από τον τότε πρωθυπουργό του Λιβάνου, Ραφίκ Χαρίρι. Δολοφονήθηκε στο ίδιο σημείο όπου έγινε η συνέντευξη ένα χρόνο αργότερα. Το 2008 εμφανιζόταν όλο και περισσότερο ως παρουσιάστρια ειδήσεων και το 2010 άρχισε να παρουσιάζει το On the Move με τη Francine Lacqua. Στις 5 Οκτωβρίου 2015 ο Lacqua έγινε συν-παρουσιαστής της Bloomberg Surveillance στο Λονδίνο μαζί με τον Tom Keene στη Νέα Υόρκη.

Το 2012, ήταν μέλος της ομάδας του Bloomberg που κέρδισε το βραβείο του ΟΠΕΚ για την «Δημόσια Έκθεση Ενδιαφέροντος». Το 2013, κέρδισε την Τηλεοπτική Προσωπικότητα της Χρονιάς που απονεμήθηκε από την Ένωση Διεθνών Ραδιοτηλεοπτικών Υπηρεσιών. Στις 3 Μαΐου 2018 η Lacqua έλαβε τον Ιππότη του Τάγματος του Άστρου της Ιταλίας (Cavaliere dell’Ordine della Stella d’Italia). Το βραβείο απένειμε και απένειμε ο Raffaele Trombetta, Ιταλός Πρέσβης, εκ μέρους του προέδρου της Ιταλίας, στην ιταλική πρεσβεία στο Λονδίνο.

Διαβάστε επίσης:

Κατερίνα Παπαμερή: Τέλος στη συνεργασία της με τον ΑΝΤ1 μετά από 15 χρόνια

Μαρία Αναστασοπούλου: «Καλοκαίρι μαζί» η νέα εκπομπή της στον Αντ1

Μη χάσετε το «Ποντίκι» που κυκλοφορεί την Πέμπτη 6 Ιουλίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 21:26