search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 03:10
MENU CLOSE

Ιράν: Στα χέρια των Φρουρών της Επανάστασης εμπορικό πλοίο στον Κόλπο

06.07.2023 21:04
IRAN
AP

Οι Φρουροί της Επανάστασης συνέλαβαν σήμερα ένα εμπορικό πλοίο σε διεθνή ύδατα στον Κόλπο και το πλοίο πιθανώς να εμπλέκεται σε λαθρεμπόριο, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

«Δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ ανέπτυξαν θαλάσσια μέσα για να παρακολουθούν στενά την κατάσταση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πέμπτου Στόλου, Τιμ Χόκινς.

«Τελικά, η Κεντρική Διοίκηση των Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ εκτίμησε ότι οι συνθήκες αυτού του συμβάντος δεν δικαιολογούσαν περαιτέρω απάντηση», πρόσθεσε.

Η βρετανική εταιρεία ναυτιλιακής ασφάλειας Ambrey δήλωσε ότι γνώριζε μια απόπειρα κατάληψης από τις ιρανικές δυνάμεις ενός μικρού δεξαμενόπλοιου με σημαία Τανζανίας, περίπου 59 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του λιμανιού της Σαουδικής Αραβίας της πόλης Νταμάμ.

«Το Ιράν αναχαιτίζει τακτικά μικρότερα δεξαμενόπλοια που υποπτεύεται ότι διακινούν λαθρεμπόριο πετρελαίου», πρόσθεσε η εταιρεία σε σημείωμα προς το Reuters.

Υπενθυμίζεται πως την απόπειρα του Ιράν να καταλάβει δύο εμπορικά δεξαμενόπλοια στον Κόλπο του Ομάν, απέτρεψε την Τετάρτη το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Reuters, στην τελευταία από μια σειρά κατασχέσεων ή επιθέσεων σε πλοία στην περιοχή από το 2019.

Aνακοίνωση του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού αναφέρει ότι επενέβη για να αποτρέψει το Ιράν από την κατάσχεση δύο εμπορικών δεξαμενόπλοιων στον Κόλπο του Ομάν την Τετάρτη, στην τελευταία από μια σειρά κατασχέσεων ή επιθέσεων σε πλοία στην περιοχή από το 2019.

Η Chevron είπε ότι ένα περιστατικό αφορούσε το Richmond Voyager, ένα πολύ μεγάλο ελληνόκτητο πλοίο μεταφοράς αργού με σημαία Μπαχαμών, που διαχειρίζεται η ίδια, προσθέτοντας πως το πλήρωμα που επέβαινε σε αυτό, είναι ασφαλές.

Ένα σκάφος του ιρανικού πολεμικού ναυτικού πυροβόλησε κατά τη δεύτερη απόπειρα κατάσχεσης, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πέμπτου Στόλου του Ναυτικού Τίμοθι Χόκινς.

Και τα δύο περιστατικά σημειώθηκαν σε ύδατα μεταξύ Ιράν και Ομάν.

Διαβάστε επίσης:

«Ευκαιρία να δεις τον κόσμο και να αποκτήσεις ένα υγιεινό μαύρισμα» – Η αγγελία της Wagner για στρατολόγηση νέων μελών

Απίστευτη δήλωση Λουκασένκο: Δεν είμαι ο τελευταίος δικτάτορας στην Ευρώπη

Γερμανία: Επτά συλλήψεις για «τρομοκρατική οργάνωση» – Η σύνδεση με το Ισλαμικό Κράτος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06