search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 06:08
MENU CLOSE

Μύκονος: Ξανανοίγει το Principote με «περίεργες» μεθοδεύσεις

07.07.2023 18:19
mikonos-new

Σε τροχιά… επαναλειτουργίας φαίνεται ότι οδεύει το γνωστό Principote στον Πάνορμο της Μυκόνου, παρά το γεγονός ότι προεκλογικά σφραγίστηκε για παράνομες κατασκευές στην παραλία, οι οποίες παραμένουν στη θέση τους.

Όπως αποκαλύπτει η «Καθημερινή» την επαναλειτουργία της επιχείρησης , την οποία αποδέχθηκε η Πολιτεία, δρομολογείται μέσα από ένα πρωτοφανές τρικ: η επιχείρηση θα επαναλειτουργήσει… μόνο στα δύο οικόπεδα που έχει «καθαρίσει» από παράνομες κατασκευές, ενώ οι υπόλοιπες παράνομες κατασκευές της στα διπλανά παραμένουν στη θέση τους. 

Η σχετική απόφαση που εκδόθηκε προχθές φέρει την υπογραφή του γενικού γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμη Μπακογιάννη. Όπως προκύπτει, μετά την κατεδάφιση μέρους των πολεοδομικών παρανομιών από την ίδια την επιχείρηση (υπενθυμίζεται ότι προ μηνός εντοπίστηκαν από τον εισαγγελέα να προσπαθούν… να θάψουν κάποιες από αυτές κάτω από παχιά στρώματα άμμου), ζητήθηκε έλεγχος από ελεγκτή δόμησης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το πόρισμα του ιδιώτη ελεγκτή δόμησης παραδόθηκε στις 5 Ιουλίου στο υπουργείο και την ίδια ημέρα ο γενικός γραμματέας το διαβίβασε στον Δήμο Μυκόνου (και στις Αρχές του νησιού), ζητώντας ουσιαστικά να επαναλειτουργήσει η επιχείρηση σε δύο από τα οικόπεδα που καταλαμβάνει, επειδή σε αυτά δεν υπάρχουν πολεοδομικές παρανομίες.

Συγκεκριμένα, όπως γράφει η «Καθημερινή» ο κ. Μπακογιάννης ζητάει από τον δήμο «τυχόν ενέργειές σας αναφορικά με την άρση της κύρωσης της αναστολής της άδειας λειτουργίας των επιχειρήσεων εντός των [αναφέρονται οι κωδικοί αριθμοί του κτηματολογίου (ΚΑΕΚ) για δύο οικόπεδα] στην περιοχή Πάνορμος της νήσου Μυκόνου». Μάλιστα διευκρινίζεται ότι πρέπει να λειτουργήσουν μόνο μέσα σε αυτά και όχι στα γειτονικά, στα οποία οι παρανομίες που ανέγειρε η ίδια επιχείρηση… παραμένουν.

«Σε κάθε περίπτωση, η άδεια λειτουργίας επιχειρήσεων εντός των ανωτέρων ΚΑΕΚ (οικοπέδων) δεν δύναται να εξαρτάται από άλλα ΚΑΕΚ στα οποία υφίστανται αυθαίρετες κατασκευές, ούτε να επεκτείνεται σε αυτά η λειτουργία των επιχειρήσεων».

Να σημειωθεί ότι η εφημερίδα ζήτησε την άποψη του κ. Μπακογιάννη, αλλά αυτός αρνήθηκε να τοποθετηθεί.

Εν τω μεταξύ, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Μυκόνου συνεδριάζει σήμερα για να αποφασίσει την άρση της αναστολής λειτουργίας (μέρους) του Principote.

Διαβάστε επίσης:

Φθιώτιδα: Βίντεο – ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 50χρονος προσπάθησε να σώσει τη γυναίκα που πνιγόταν

Πυροβολισμοί ανηλίκων στη Χαλκιδική: «Ο 80χρονος χρήζει ιδιαίτερης φροντίδας» λέει ο πρόεδρος της κοινότητας

Κέρκυρα: Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για το θάνατο του αλόγου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42