search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 03:53
MENU CLOSE

Λάρισα: Αστυνομικός σκότωσε 20χρονο μετά από καταδίωξη

08.07.2023 15:02
peripoliko
Φωτογραφία αρχείου

Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη της Λάρισας από την αιματηρή καταδίωξη, με έναν νεκρό από αστυνομικά πυρά, έξω από την πόλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί -νωρίς το μεσημέρι- ενημερώθηκαν για κλεμμένο αγροτικό αυτοκίνητο μάρκας Nissan Navara, που κινούνταν στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Στα διόδια Μοσχοχωρίου ξεκίνησε καταδίωξη με τον οδηγό ωστόσο να μη σταματά. Μετά τη Λάρισα, στο ύψος της Γυρτώνης ο οδηγός του οχήματος βγήκε από την εθνική και έκανε αναστροφή, μπαίνοντας μετά από λίγο ξανά στην ΠΑΘΕ, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Μετά τη Λάρισα, ο οδηγός μπήκε και πάλι στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, ακολουθούμενος από περιπολικά. Έξω από το Μοσχωχώρι, εγκατέλειψε το κλεμμένο όχημα αφού αυτό έπεσε πάνω σε τοίχο και προσπάθησε να διαφύγει πεζός.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, αστυνομικός τον πυροβόλησε και τον σκότωσε.

Σύμφωνα με πηγές του onlarissa.gr, το θύμα ήταν 20 ετών, συριακής καταγωγής, που είχε ως δηλωμένο τόπο κατοικίας τη Θεσσαλονίκη.

Είχε αποφυλακιστεί τον περασμένο Μάρτιο από το Ειδικό Αγροτικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Νέων Κασσαβέτειας, εκτίοντας ποινή κακουργηματικού χαρακτήρα για διακίνηση παράνομων μεταναστών.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργμάτων Θράκης είχε καταδικαστεί τον Σεπτέμβριο του 2022 σε ποινή φυλάκισης 46 μηνών και 20 ημερών «για παραλαβή από τα Ελβετικά σύνορα της χώρας πολιτών τρίτης χώρας χωρίς δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος με σκοπό προώθησης σε αυτή, κατά συρροή, εκ κερδοσκοπίας και με κίνδυνο για άνθρωπο, απείθεια, οδήγηση χωρίς σχετική άδεια ικανότητας, παράνομη είσοδο στη χώρα».

Διαβάστε επίσης:

Φωτιές: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο – Ποιες περιοχές κινδυνεύουν

Χανιά: «Δεν είναι έξυπνη πόλη αυτή που βασανίζει άλογα» – Διαμαρτυρία φιλόζωων

Φθιώτιδα: Στο σημείο που είχε δολοφονήσει την 16χρονη βρέθηκε ο 50χρονος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 03:01