search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 21:48
MENU CLOSE

«Εμπάργκο» Κιμ Γιονγκ Ουν στο «σ’ αγαπώ» – Αντιμέτωποι και με εκτέλεση οι παραβάτες

09.07.2023 13:15
Kim Jong Un

Αντιμέτωποι με σοβαρές ποινές βρίσκονται στη Βόρεια Κορέα όποιοι χρησιμοποιήσουν ορολογία ή λεξιλόγιο που υποδηλώνει οποιαδήποτε σχέση με τη Νότια Κορέα.

Σύμφωνα με τον νόμο για την προστασία της πολιτιστικής γλώσσας της Πιονγκγιάνγκ, η τιμωρία για τη χρήση νοτιοκορεατικού λεξιλογίου μπορεί να περιλαμβάνει σκληρή εργασία στη φυλακή ή θάνατο, σύμφωνα με τη South China Morning Post.

Δεδομένου ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει καταστήσει τη χρήση της νοτιοκορεατικής αργκό και του λεξιλογίου τιμωρητέα, τώρα οι πολίτες της Βόρειας Κορέας έχουν περιοριστεί από τη χρήση λέξεων όπως «jagiya» που σημαίνει «γλυκέ/γλυκειά μου».

Συντρόφισσα ή σύντροφος

Στη Βόρεια Κορέα, οι σύζυγοι πρέπει να χρησιμοποιούν το «dongji» που σημαίνει «σύντροφος», «συντρόφισσα».

Ακόμα και η φράση «σ’ αγαπώ» απαγορεύτηκε καθώς όποιος το ξεστομίσει δείχνει ότι παρακολουθεί φιλμ ή σίριαλ από τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ.

Βάσει του νόμου, η ποινή για όποιον παραβεί τους νέους κανόνες είναι από καταναγκαστικά έργα σε στρατόπεδα εργασίας, μέχρι και εκτέλεση.

Οι Βορειοκορεάτες καλούνται επίσης να αποφεύγουν λέξεις όπως “paesyeon” («μόδα»), “heeoseutali” («κόμμωση») και “waipeu” («σύζυγος»).

Τον περασμένο Δεκέμβριο δύο έφηβοι οδηγήθηκαν στο εκτελεστικό απόσπασμα επειδή παρακολουθούσαν νοτιοκορεατικές και αμερικανικές ταινίες, που το καθεστώς του Κιμ χαρακτηρίζει «σατανικές». Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Mirror, οι δύο έφηβοι, που γνωρίστηκαν σε σχολείο, εκτελέστηκαν μπροστά σε πλήθος.

Διαβάστε επίσης:

Ζήτησε «συγγνώμη» ο δήμαρχος Σμύρνης για το πάρτυ σε ιστορικό ναό

Τζο Μπάιντεν: Η μίνι περιοδεία του στην Ευρώπη – Σε ποιες χώρες θα πάει

ΗΠΑ: Συντριβή μικρού αεροσκάφους στο Λος Άντζελες – Νεκροί και οι έξι επιβάτες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 21:46