search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 10:41
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Πέρασε το κρας τεστ των προγραμματικών – «Παρών» ο Τσίπρας στην ομιλία Φάμελλου

09.07.2023 06:00
SYRIZA

Ικανοποιητική θεωρείται πως ήταν η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στη Βουλή κατά το τριήμερο των προγραμματικών δηλώσεων παρά τα νέα δεδομένα που έχουν προκαλέσει έντονους κλυδωνισμούς στο κόμμα μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα στη σκιά της διπλής εκλογικής ήττας.

Ο Σωκράτης Φάμελλος θεωρείται ότι ανταποκρίθηκε επιτυχώς στο νέο του ρόλο για τον οποίο κλήθηκε να προετοιμαστεί σε ελάχιστο χρόνο, ισορροπώντας μεταξύ της αποδόμησης της πολιτικής της νέας κυβέρνησης και της υπεράσπισης του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ που όπως είπε αρκετές φορές είναι η μόνη εναλλακτική προοπτική που μπορεί να δώσει διέξοδο στην κοινωνία.

Υπενθυμίζεται πως μόλις τη Δευτέρα εκλέχθηκε πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, κι ενώ μέχρι την Κυριακή το κόμμα βίωνε ένα θρίλερ για το ποιο θα είναι το πρόσωπο που θα εκπροσωπήσει το κόμμα στην διαδικασία.

Κατά την τριήμερη διαδικασία η νέα κοινοβουλευτική ομάδα, συρρικνωμένη σε 47 βουλευτές κατάφερε να μην δώσει εικόνα διάλυσης και επικέντρωσε στην προσπάθεια να αναδείξει την γαλάζια «ατζέντα» στην οποία ασκήθηκε η κριτική ότι εντείνει τις κοινωνικές ανισότητες και προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις και τη λογική «Άγριας Δύσης». Τόσο ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας, όσο και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και οι βουλευτές του κόμματος θέλησαν να περάσουν εμψυχωτικά και ενωτικά μηνύματα για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, έδειξε αντανακλαστικά και άμεσα αξιοποίησε το «αυτογκόλ» του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη, ο οποίος είπε πως θα καταργήσει το ακαταδίωκτο των τραπεζικών στελεχών, με τον ΣΥΡΙΖΑ να σηκώνει την «εκτός γραμμής» αναφορά του υπουργού, με το καλημέρα, πιέζοντας την κυβέρνηση η οποία οχυρώθηκε πίσω από την γραμμή περί «προσωπικών απόψεων». «Πρώτη φορά στην ιστορία διαβάζουμε ότι υπουργός κυβέρνησης σε προγραμματικές δηλώσεις εκφράζει προσωπικές του απόψεις» ήταν η ειρωνική αντίδραση της Κουμουνδούρου.

Το «παρών» έδωσε και ο Αλέξης Τσίπρας (κατά το χθεσινό κλείσιμο) ο οποίος βρέθηκε και πάλι στο πρώτο έδρανο και παρακολούθησε την ομιλία του Σωκράτη Φάμελλου. Η παρουσία του, χωρίς να παρεμβαίνει, υπογράμμισε την στάση που έχει αποφασίσει να κρατήσει το επόμενο διάστημα, ότι δηλαδή θα είναι «παρών» ως εγγυητής της ενότητας του κόμματος, κρατώντας ταυτόχρονα αποστάσεις από τα εσωκομματικά, καθώς δεν θέλει τη δημιουργία εντυπώσεων ότι επιχειρεί να κατευθύνει τις εσωκομματικές εξελίξεις από τα παρασκήνια.

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ: «Καλό θα είναι ο πρωθυπουργός να ακούει πιο προσεκτικά»

Κωνσταντοπούλου: «Ναι» στη διάταξη για την ψήφο των αποδήμων

Χατζηδάκης: «Αύξηση 70 ευρώ μηνιαίως για κάθε δημόσιο υπάλληλο»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 10:41