search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 21:34
MENU CLOSE

ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Στέργιος Καλπάκης για εκπρόσωπος Τύπου

10.07.2023 18:41
famelos-123-new

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι.

Στην ατζέντα της συνεδρίασης είναι η χάραξη στρατηγικής για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, η προετοιμασία της Κεντρικής Επιτροπής που θα γίνει το Σαββατοκύριακο για την επικύρωση του οδικού χάρτη και την κατάθεση υποψηφιοτήτων για την εκλογή προέδρου και πιθανόν το θέμα του νέου Εκπροσώπου Τύπου, μετά την παραίτηση της Πόπης Τσαπανίδου.

Σε ο,τι αφορά τον εκπρόσωπο Τύπου όλα δείχνουν ότι αναλαμβάνει ο Στέργιος Καλπακης για τον οποίο υπάρχει πρόταση της Πλειοψηφίας στο τραπέζι η οποία το πιθανότερο είναι ότι θα οριστικοποιηθει.

Ο Στέργιος Καλπακης μέχρι σήμερα ήταν Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου, και εσωκομματικά προέρχεται από τη ΔΗΜΑΡ.

Ανοιχτά υπέρ της εκλογής προέδρου το Νοέμβριο τάχθηκε ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολακης, ο οποίος κατά την εισήγησή του ήταν ο πρώτος που αναφέρθηκε στο θέμα του χρονοδιαγράμματος. «Άλλαξα γνώμη» φέρεται να είπε, μετακινούμενος από την προηγούμενη μάλλον ουδέτερη στάση του, αφού είχε στηρίξει την πρόταση Σπιρτζη για εκλογή μετά τις Αυτοδιοικητικές αλλά δεν την είχε ψηφίσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπήρξε ευρεία συζήτηση για το χρονοδιάγραμμα δεδομένου ότι εκτός της απόφασης της πλειοψηφίας της ΠΓ για αρχή Σεπτεμβρίου υπάρχει και η άποψη για τον Νοέμβριο. Κάποια μεμονωμένα στελέχη αναφέρθηκαν στο θέμα αλλά τα περισσότερα μέλη του οργάνου παρέπεμψαν το θέμα για τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Άλλωστε η θέση της πλειοψηφία ήταν εξ αρχής ότι στο επίπεδο της ΠΓ έχει υπάρξει απόφαση, την περαμεμη Κυριακή.

Στη δική του τοποθέτηση ο Νίκος Παππάς ουσιαστικά φωτογράφησε μια συμβιβαστική πρόταση για το χρονοδιάγραμμα ζητώντας “να βρεθεί λύση που θα δίνει χρόνο και δεν θα πηγαίνει μακριά”.

Ως προς τις υποψηφιότητες μέχρι χθες δεν υπήρχε εικόνα ανακοινώσεων άμεσα. Από τα πρόσωπα στα οποία επικεντρώνεται το βασικό ενδιαφέρον ο Νίκος Παππάς φέρεται πολύ κοντά σε εκδήλωση υποψηφιότητας, ενώ στον αντίποδα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ζυγίζει ακόμη την απόφασή του και η Έφη Αχτσιόγλου θεωρείται ότι θα είναι σίγουρα υποψήφια.

Νωρίτερα, θέση υπέρ της εκλογής προέδρου τον Σεπτέμβριο πήρε ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Δημήτρης Παπαδημούλης. Ειδικότερα προτρέπει να εφαρμοστεί το πλάνο που έχει αποφασιστεί με «ευρύτατη πλειοψηφία» στην Πολιτική Γραμματεία, καθώς όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να  μείνει έξι μήνες χωρίς πρόεδρο.

Την ίδια ώρα ο Στέλιος Κούλογλου σε τηλεοπτική συνέντευξή του (OPEN) πρότεινε μοντέλο διαρχίας στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, με την έννοια του να εκπροσωπούνται τα δύο φύλα, ένας άνδρας και μία γυναίκα.

Χθες, ο Διονύσης Τεμπονέρας έδωσε στη δημοσιότητα κείμενο- πλατφόρμα το οποίο θα καταθέσει στην επικείμενη Κεντρική Επιτροπή και έχει ήδη στείλει σε όλα τα μέλη του οργάνου προς ενημέρωση. Στο κείμενό του ζητά ουσιαστικά συνέδριο επανίδρυσης και μάλιστα ζητά αυτό να είναι και καταστατικό. Σημειώνει ειδικότερα πως «πρέπει να προκύψει ένα αντιπροσωπευτικό (και καταστατικό) συνέδριο, που θα εκλέξει νέα όργανα, νέα Κ.Ε., νέα Π.Γ. και φυσικά νέο Πρόεδρο, μέσα από τις υφιστάμενες ή νέες καταστατικές μας διαδικασίες», κάνει λόγο για την ανάγκη «επανίδρυσης της Αριστεράς και της Δημοκρατικής Παράταξης». Δηλώνει τέλος το συνέδριο αυτό «πρέπει να γίνει συντεταγμένα μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, σε μια ανοιχτή, επίπονη και επίμονη διαδικασία, χωρίς βιαστικές επιλογές». Όπως υποστηρίζει άλλωστε «το εξάμηνο μετά την ήττα, μοιραία δεν επηρεάζει δραματικά το πολιτικό σκηνικό και πρέπει να αξιοποιηθεί, για διαδικασίες».

Σε συνέντευξή του στο Βήμα ο Χρήστος Σπίρτζης συνέχισε τις δηλώσεις και τα καρφιά κατά στελεχών που φωτογραφίζει με τον χαρακτηρισμό «κομματική γραφειοκρατία» επιρρίπτοντάς τους την ευθύνη για το ότι «δεν άφησαν το κόμμα να ανοίξει», κι επιπλέον ως αιτία της ήττα δείχνει της επιλογές προσώπων στο «στενό ηγετικό πυρήνα» δείχνοντας συγκεκριμένα του γραμματείς και τα στελέχη του Εκτελεστικού Γραφείου. Μάλιστα κάνει μια αναφορά και προς τον Πάνο Σκουρλέτη με τον οποίο αντάλλαξαν βολές τις προηγούμενες μέρες σημειώνοντας: «Εγώ δεν μετείχα σε αυλές ποτέ και εύχομαι στον σύντροφο Πάνο Σκουρλέτη, να μην επιλέξει την στήριξη προσώπων που μετείχαν σε αυλές».

Επίσης, σε συνέντευξή του στη Real ο Νίκος Παππάς μεταξύ άλλων εξακολουθεί να στηρίζει την υπόθεση της διεύρυνσης του κόμματος προς το κέντρο διαμηνύοντας πως «θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ένταση και χωρίς υποχωρητικές ισορροπίες σε αυτόν τον δρόμο».

Διαβάστε επίσης:

Κομισιόν σε Ερντογάν: Άλλο η διεύρυνση της ΕΕ, άλλο η διεύρυνση του ΝΑΤΟ

«Άδειασμα» Μαξίμου στον Φλωρίδη για την ασυλία των τραπεζιτών: Δικές του απόψεις

Κεραμέως: «Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων – Καταργούνται όλοι οι περιορισμοί» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 21:32