search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:25
MENU CLOSE

Δίδυμα πάντα γεννήθηκαν στη Νότια Κορέα (Videos)

12.07.2023 17:35
panda

Δίδυμα πάντα γεννήθηκαν για πρώτη φορά σε ζωολογικό κήπο της Νότιας Κορέας και η εικόνα της μητέρας τους που τα κρατάει με τρυφερότητα κάνει τον γύρο του κόσμου. Τα μεγέθους παλάμης νεογέννητα πάντα γεννήθηκαν στο πάρκο Everland Resort, νοτιοανατολικά της Σεούλ, στις 7 Ιουλίου, όπως ανακοινώθηκε από τους υπεύθυνους του ζωολογικού κήπου.

Σε βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο YouTube φαίνεται η μητέρα, Άι Μπάο, που κρατάει στο στόμα το πρώτο μωρό της, που ζυγίζει 180 γραμμάρια, ενώ το δεύτερο μωρό ήρθε στον κόσμο μία ώρα αργότερα και ζυγίζει 140 γραμμάρια.

Η γέννηση δίδυμων πάντα είναι σπάνιο γεγονός, καθώς τα πάντα έχουν λιγότερες από 50% πιθανότητες να γεννήσουν δίδυμα όταν ζουν ελεύθερα. Μάλιστα υπάρχουν περιπτώσεις όπου μία μητέρα που γεννά δίδυμα και ζει ελεύθερη, δίνει όλη την προσοχή της στο ένα νεογέννητο για να εξασφαλίσει την επιβίωσή του.

Ωστόσο στον ζωολογικό κήπο της Νότιας Κορέας η μητέρα και τα δίδυμα τυγχάνουν ιδιαίτερης περιποίησης και εκφράζεται αισιοδοξία ότι θα καταφέρουν να μεγαλώσουν χωρίς προβλήματα.

Η μητέρα των δίδυμων είναι σήμερα εννέα χρόνων και πριν από τρία χρόνια γέννησε για πρώτη φορά, φέρνοντας στον κόσμο τον Φου Μπάο.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που γεννήθηκαν για πρώτη φορά δίδυμα στην Κορέα», δήλωσε ο Κανγκ Τσεόλ-γον, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το μέρος του ζωολογικού κήπου όπου ζουν τα πάντα. «Θα συνεχίσω να τα προσέχω πολύ για να γίνουν μια ωραία οικογένεια πάντα και να προσφέρουν χαρά στον κόσμο», πρόσθεσε.Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου δεν έχουν δώσει ονόματα στα νεογέννητα. Ο Τζουνγκ Ντονγκ-χι, διευθυντής του ζωολογικού κήπου Everland χαρακτήρισε τη γέννησή τους ως «άλλο ένα σημαντικό επίτευγμα στο πλαίσιο της συνεργασίας Κορέας και Κίνας για την προστασία των πάντα».

Οι γονείς των δίδυμων, η μητέρα Άι Μπάο και ο πατέρας Λι Μπάο, εστάλησαν στη Νότια Κορέα το 2016 και το 2020 γεννήθηκε το πρώτο μωρό τους, τον Φου Μπάο, το πρώτο πάντα που γεννήθηκε στη Νότια Κορέα.

Τα πάντα είναι είδος που ζει στην Κίνα, όπου μάλιστα θεωρείται “εθνικός θησαυρός”. Για δεκαετίες η Κίνα έστελνε πάντα στο εξωτερικό, ως πρεσβευτές καλής θέλησης, στο πλαίσιο μιας τακτικής που είναι γνωστή ως “διπλωματία των πάντα”.

Τα γιγάντια πάντα έχουν μόνο μία γόνιμη περίοδο τον χρόνο, που διαρκεί από μία ως τρεις μέρες και επειδή προτιμούν να ζουν μόνα τους στο φυσικό περιβάλλον, είναι σπάνιο το ζευγάρωμα. Υπολογίζεται ότι στην φύση ζουν ελεύθερα περίπου 1.800 πάντα, τα περισσότερα στα βουνά της περιοχής Σετσουάν, στη δυτική Κίνα.

Διαβάστε επίσης:

Τζο Μπάιντεν: Δεν έχουν τέλος οι γκάφες – Είπε τον Ζελένσκι… Βλαντιμίρ (Video)

Νέα είδη καρχαριών εντοπίζονται στις θάλασσες – Υπάρχουν πάνω από 500 είδη

«Οικογένεια Μάνσον»: Ελεύθερος ο «άγγελος του θανάτου» – Η σφαγή της Τέιτ που στοιχειώνει το Χόλιγουντ (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:21